00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

לזניית פטריות, גבינות ורוטב רוזה

לזניה צבעונית ועשירה לקראת שובעות. לזניית גבינות ופטריות עם רוטב שמנת עגבניות, קלה להכנה וטעימה במיוחד .

המרכיבים (ל-4 מנות):

8 עלי לזניה מצוננת של פסטה נונה (אפשר גם אחרים, אני פשוט מאוד אהבתי את אלה - לא צריכים לבשל אותם לפני והם יוצאים רכים וטעימים, בניגוד לאלה שנמכרים בחבילות היבשות)

 

500 גר' תערובת פטריות טריות - שמפיניון ופורטבלו

קצת חמאה/ שמן זית לטיגון

2 שיני שום כתושות

1/3 כוס יין לבן

 

150 גר' מוצרלה מגוררת

100 גר' פרמזן מגורר

1 חבילה (250 גר') ריקוטה

פלפל שחור טחון

קצת אורגנו

 

לרוטב רוזה:

1/2 קופסא עגבניות מרוסקות

1/2 קופסא קטנה של רסק עגבניות

1 שן שום כתוש

2 כפות שמן זית

1 מיכל (250 סמ"ק) שמנת לבישול 15% 

מלח-פלפל שחור

קמצוץ אורגנו

 

עוד פרמזן מגורר, לפיזור מעל

 

אופן ההכנה:

1. מכינים פטריות: מחממים מחבת עם שמן זית/ חמאה, מוסיפים את השום ומזהיבים, מוסיפים את הפטריות ומטגנים טיפה, מוסיפים את היין הלבן ומבשלים 5 דק' על אש גבוהה. (אם נותרים נוזלים, פשוט מסננים אותם). מתבלים במלח-פלפל. מניחים בצד לצינון.

2. מערבבים את הגבינות - ריקוטה, מוצרלה ופרמזן ואת האורגנו ומוסיפים את הפטריות המטוגנות שכבר הצטטנו, מערבבים היטב לאיחוד.

3. מכינים רוטב: מערבבים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שום ושמן זית. שמים במחבת/ סיר קטן ומבשלים 5 דקות. מוסיפים מיכל שמנת לבישול, מתבלים במלח-פלפל ואורגנו ומביאים לרתיחה. מכבים ומסירים מהאש.

4. הרכבת הלזניה: לוקחים תבנית, בתחתית שופכים מעט מרוטב הרוזה או קצת שמן זית, מסדרים 2 עלי לזניה בצורה חופפת. מעל מורחים שכבה של רוטב רוזה, מסדרים 1/3 ממלית גבינות-פטריות, מעל שוב עלי לזניה-רוטב רוזה- מלית פטריות וגבינות ואז עוד פעם ככה, לבסוף מניחים עוד שכבת עלי לזניה (סה"כ 4 שכבות עלי לזניה), מורחים רוטב רוזה בנדיבות, ומפזרים פרמזן מגורר לפי הטעם. 

5. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, אופים 20 דק' ואז מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-10 דק', עד להזהבה ובעבוע של הגבינה.

מגישים לאחר שהצטנן בצד כ-15 דק' והתייצב.

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת