00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

קרם בווריה קלאסי בשילוב פטל

 

 

 

 

קרם בווריה - קלסיקה במיטבה.

מבוסס על קינוח בווארי גרמני מסורתי העשוי מקרם המקורר בתבנית ונהפך על צלחת הגשה.

 

קינוח שהיה להיט בשנות ה- 70  וה-80.

עדיין יש מסעדות שמגישות אותו בתפריט הקינוחים .

קינוח כייפי אורירי וטעים.

 

המתכון המקורי של רות סירקיס מהספר האגדי "מהמטבח באהבה"

עם שינויים קטנים שלי.

 

 

המצרכים-

4 ביצים מופרדות

כוס ורבע  חלב

10ג"ר ג'לטין ( פחות משקית)

1/4 כוס מים

1/2 כוס סוכר

מקל וניל או כפית מחית וניל או 3 סוכר וניל

1כף קורנפלור

1 שמנת מתוקה (250 ג"ר)

 

אופן ההכנה-

להמיס את הג'לטין ברבע כוס מים. 

להניח בסיר כבד חלמונים  סוכר, וניל, קורנפלור, חלב וג'לטין מומס.

לחמם על אש נמוכה תוך כדי עירבוב מתמיד במטרפה ידנית.

לבשל כ- 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

 

להוריד מהאש ולהעביר לקערה עם קרח לקירור של הקרם . להמשיך לבחוש מידי פעם עד שהקרם מתקרר.

להקציף את החלבונים עם כף סוכר לקצף נוקשה. לשלב את הקצף לקרם המקורר ולהגיע לתערובת אחידה.

 

להקציף שמנת מתוקה ולהוסיף לקרם .

להעביר את הקרם לתבנית יפה עדיף תבנית סיליקון שאפשר להפוך אותה למראה חגיגי  יותר .

אפשר כמובן בתבנית מרובעת .

אני שילבתי פטל טרי לקישוט בתחתית התבנית

  

ומעל בישקוטים חתוכים טבולים במעט ברנדי.

מכניסים לקירור לכמה שעות.

לפני ההגשה הופכים ומגישים.

אפשר להגיש גם בתוספת קלאסית של שוקולד מומס ואגוזים.

             

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת