00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

ריזוטו ירוק תרד ובזיליקום

 

 

 

העונה של התרד עכשיו בעיצומה , התרד פשוט טעים ובשרני ואפשר כמובן להכין איתו 

מיגוון של מנות טעימות .

שילבתי אותו הפעם כרוטב לריזוטו. 

הריזוטו אורז עגול ומיוחד ספג את הטעמים של התרד והבזיליקום ויצא נפלא. גם טעים וגם מרהיב במראה.

ריזוטו (באיטלקית: Risotto) - מנה איטלקית מסורתית על בסיס אורז מסוג ריזוטו שהוא אורז עגול ודביק.


המקור לריזוטו הוא צפון-מערב איטליה, ובפרט במזרח פיימונטה ומערב לומברדיה, שם נמצאים שדות האורז העשירים.

הריזוטו הוא אחד מאבני היסוד של המטבח של טורינו ומילאנו.

באיטליה כמעט בכל מסעדה אפשר למצוא את הריזוטו במיגוון רטבים וטעמים.


כאשר מבשלים ריזוטו, יש לטגן את האורז ואז להוסיף את הנוזלים  בהדרגה,

כאשר בכל פעם נותנים לנוזלים להיספג באורז.

הבישול נעשה תוך כדי עירבוב - כמו הכנת דייסה.

להכנת ריזוטו מוצלח השתמשו באורז  מסוג ארבוריו.

 

המצרכים לכ-3-4 מנות

1 כוס אורז ריזוטו ארבוריו Arborio

כף חמאה כ- 25 ג"ר

1 בצל רגיל או לבן קצוץ דק

1/2 קופסת תרד טרי שטוף  150 ג"ר

4-5 עלי בזיליקום

1/2 כוס חלב

קורט אגוז מוסקט מגורר

מלח , פלפל

3 כפות שמנת מתוקה

2-3 כפות גבינת פרמזן מגורדת 

 

אופן ההכנה-

 לחמם מים בסיר כ 2-3 כוסות. לאחר שהמים רתחו להכניס את התרד  לחליטה כ- 3 דקות .להוציא את התרד

ולהעביר למסננת ולשטוף במים קרים. את המים של החליטה לא לשפוך , להשאיר על אש נמוכה .

נשתמש בהם לבישול הריזוטו.

  

להעביר את התרד בבלנדר (יד) לטחון ולקראת הסוף להוסיף את הבזיליקום.

 

בסיר כבד (תחתית עבה) לחמם את החמאה עם הבצל הקצוץ. לבחוש עד שמגיע לשקיפות.

להוסיף את האורז ולהמשיך לערבב כדקה .

  

להוסיף כל פעם עם מצקת מעט נוזלים ממי הבישול של התרד, ולהמשיך לבחוש כל הזמן.

לאחר כ- 15-20 דקות להוסיף את התרד הטחון לערבב ולהוסיף חלב ושמנת.

להמשיך לערבב תוך כדי בישול עוד כ-5 דקות .

לטעום את האורז ולראות שהוא מוכן .

לשלב את התבלינים ולהוריד מהאש.

להוסיף 2 כפות פרמזן מגורדת ולערבב.

לחלק למנות ולקשט בפרמזן .

בתאבון

        

 

 

 

לערכים תזונתיים של המנה כנסו לספר המתכונים שלי http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6967

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת