00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

פוקצ'ת גבינות

פוקצ'ה מדהימה לקראת שבועות עם שכבת גבינות בפנים וגבינות מעל, ועוד תוספות טעימות...surprise

הבצק במתכון יוצא דביק מאוד, זה בסדר, ככה זה אמור להיות וזה מקנה לפוקצ'ה אח"כ מרקם פריך מאוד מבחוץ ורך ואוורירי בפנים wink

 

המצרכים (ל-4 פוקצ'ות בינוניות):

לבצק:

1 כוס מלאה קמח לחם/ קמח לפיצה ופוקצ'ה

1/3 כוס + 2 כפות מים קרים מאוד

1 כפית שמרים יבשים

קורט מלח

1 כף שמן זית

 

לבפנים:

תערובת גבינות (בולגרית, מוצרלה טורקית/ רגילה, צ'דר/ גבינה צהובה)

 

מעל:

פרוסות (עיגולים) גבינת עזים (פרומעז וכו')

פרוסת מוצרלה (השתמשתי במוצרלה מעושנת של "גד"), חתוכה לג'וליאנים - פשוט מגלגלים את הפרוסה וחותכים דק ואז מפרידים

קצת עגבניות מיובשות, קצוצות

קצת מטבעות זיתים

קצת גרעיני חמניה וגרעיני דלעת (יש להשרות אותם לפני השימוש במים)

קצת אורגנו יבש

 

* התוספות של האורגנו והגרעינים, העגבניות והזיתים אינן חובה, אם כי הופך את הפוקצ'ות ליותר עשירות וטעימות

 

אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק - מערבבים בקערת מיקסר את המים והקמח ולשים כ-5 דק'. מכסים בשקית ניילון ונותנים לו לנוח במקום מוצל כ-1/2 שעה.

    לאחר 1/2 שעה מוסיפים את השמרים ולשים עוד 5 דק' במיקסר, אח"כ מוסיפים מלח ולשים עוד דקה. מוסיפים שמן זית ולשים עוד דקה עד שהוא נטמע בפנים.

   * אם אין מיקסר ניתן ללוש ידנית ע"י מזלג בתנועות מעוגלות שמכניסות כאילו אוויר פנימה.

2. מכסים את הבצק בשקית ניילון ושמים לתפיחה של כשעה. הבצק יוצא רך ודביק, זה בסדר.

3. מגרדים את הגבינות ומערבבים את מלית הגבינות לבפנים.

4. מקמחים היטב משטח ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים (קצת קשה להתעסק איתו כי הוא דביק), מותחים את החלקים לאליפסות. שמים את מלית הגבינות, מגלגלים את הבצק למין רולדה וסוגרים (צובטים את הבצק). מותחים ומעצבים לצורת פוקצ'ה.

5. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ובעזרת שתי אצבעות עוברים על הפוקצ'ות יוצרים גומחות קטנות. משאירים שוליים עבים בשני הקצוות.

6. שמים מעל את פרוסות גבינת העזים (מעל כל פוקצ'ה בין 2 ל-4 פרוסות, תלוי בגודל הפוקצ'ה), מפזרים קצת מוצרלה, קצת זיתים, קצת עגבניות מיובשות, קצת אורגנו ומדביקים קצת גרעינים.

7. מחממים תנור ל-230 מעלות, כשהוא חם מכניסים את התבנית עם הפוקצ'ות ואופים כ-8-9 דקות, עד שהפוקצ'ות זהובות קצת בצדדים ובתחתית. יוצאת פוקצ'ה טעימה, פריכה מבחוץ ורכה ואוורירית בפנים.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת