88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת תפוזים מיוחדת

עוגת תפוזים מיוחדת

עוגת תפוזים מיוחדת

הייחוד בעוגת תפוזים זו, הוא במרקם הקל שלה,  ברכות, בגובה,

היא כל כך עדינה, וכל כך בטעם של עוד, ששוה לנסות.

הכנתי כמה וכמה מתכוני עוגות תפוזים, כולן טובות,

וזאת  מיוחדת  מכולן. 

עוגה בחושה,קלה להכנה,

רוב המצרכים מצויים תמיד בבית.

עוגה אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד.

 

 

 

 

סיר פלא מצופה טפלון, לא משומן!!!

ומיץ תפוזים סחוט טרי

 

מצרכים:

1. 5 ביצים גדולות מופרדות,

2. 250 גר' ( 1 + 1/4 כוסות סוכר),

3. 100 גר' (1/2 כוס ) שמן קנולה ,

4.  180 מל'  (3/4 כוס ), מיץ תפוזים סחוט טרי,

5. 210 גר' ( 1 + 1/2 ), קמח תופח,

אופן הכנה:

בקערת המיקסר עם וו הקצפה:

1. מקציפים חלבונים , ומוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר, עד שמתקבל קצף יציב ורך, מעבירים לקערה נפרדת.

2.  בקערת המיקסר נקציף חלמונים + שמן + מיץ תפוזים.

3. מנפים פנימה את הקמח  התופח, וממשיכים לערבל עד להטמעה מוחלטת, 

4. מקפלים, ידנית,  פנימה את  הקצף, בלי לשבור אותו, בתנועות עטיפה קלות, בכיוון אחד.

5. יוצקים את הבלילה לסיר פלא לא משומן, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות, למשך 40 דקות. עד שקצה סכין חד הננעץ במרכז יוצא נקי ולח.

6. טיפ: לשמירת גובה העוגה, וכדי למנוע את צניחתה , מוציאים את  התבנית מהתנור ומיד הופכים אותה עם הפנים למטה.

משאירים כך עד צינון.  אם העוגה מאוד גבוהה אפשר להפוך אותה מעל צואר בקבוק יין ריק למשל, שהעוגה לא תיגע במשטח עליו הפכנו אותה.

העובדה שלא מרחנו את התבנית בשמן, מונעת מהעוגה להחליק מהתבנית, כאשר הופכים אותה .

(*הפכתי מעל רשת,כיוון  שמבנה הארובה בתבנית שלי, לא התאים לצואר הבקבוק).

**ישנן תבניות מיוחדות בחנויות מתמחות,(ולא זולות),  שלהן  3 רגליים בשפה העליונה שלהן, בדיוק למטרה זאת.

 

 

 

תבנית  + עוגה, הפוכה אחרי האפיה כדי  למנוע צניחת העוגה

 

 

 

 

 

*הנמנעים מגלוטן יחליפו את הקמח התופח בקמח תמי (הכתום) רב תכליתי , באותה כמות +  1 שקית אבקת אפיה.

 

 

 

רוצים עוגת תפוזים משויישת,  בשני צבעים?

צקו מחצים הבצק הלבן לתבנית, ולחצי השני הוסיפו כפית גדושה קקאו, הקציפו כמה שניות, וצקו על הבצק הלבן שבתבנית, בסיבובים וזיגזוגים,וישרו בכף,

אפו לפי הוראות המתכו

 

 

                                                                                  משויישת,    משויישת, משויישתdevil  cheeky  indecision                                                                                                                        
 

 

אותה גברת בתבנית אחרת הפעם תבנית סיליקון עם ארובה באמצע, משומנת היטב,  תוספת של נייר אפיה מגולגל ומשומן , ובולט החוצה בתוך הארובה,  יאפשר תפיחה לגובה

לשחרר עם סכין דקה מסביב לארובה לקראת סיום האפיה, ולאפשר אפיה אחידה גם במרכז, הוספתי  סך הכל כ- 20 דקות אפיה בנוסף לכתוב במתכון,

 10 דקות אחרונות אפיתי בטורבו, והורדתי את התבנית לשלב שני מלמטה  מכיון שהעוגה השחימה למעלה אך סביב הארובה נזקקה לעוד זמן אפיה).

 

   

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת