00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

שני סוגי צירים בקלי קלות

מודה, גם אני משתמש באבקות מרק, זה לא פשע (ככה הסבתות שלנו בישלוׂ, מישהו יכול להתחרות איתן?), א-ב-ל בכל הזדמנות ובכל פעם שיש לי זמן אני מכין צירים ומקפיא לשעת הצורך.

יש המון יתרונות בצירים על פני האבקות (הטעם, הבריאות....).

ברשומה הזו תראו איך אפשר להכין צירים בקלי קלות ואף לנצל את חומר הגלם לדברים אחרים!

ציר עוף:

לציר עוף נשתמש בחלק זול וטעים בפני עצמו - הכנפיים!! 

בסיר עמוק, נטגן בצל, נוסיף לו גזר, כרפס, שורש פטרוזיליה, 2 עלי דפנה, 5 גרגירי פלפל אנגלי.

נוסיף פנימה קילו וחצי כנפיים, ניתן טיגון קל ונמלא מים (כמות זו מתאימה ל-3 ליטר), נתבל במלח ופלפל, נביא לרתיחה, נסגור מכסה, ננמיך להבה ונבשל כשעה וחצי.

נפתח מכסה, בעזרת כף מחוררת נוציא את כל המרכיבים עד שישאר לנו הנוזל וניתן לנוזל להתבשל עם מכסה פתוח עוד רבע שעה..

ניקח חיתול (של התינוקות) נפרוס בקערה ונעביר את הנוזל פנימה, ככה הסגנו נוזל צהבהב צלול ומלא בטעמים.

לגבי הכנפיים, חיתכו אותן באמצע, ותקפיצו אותם בווק עם רוטב טריאקי ושומשום קלוי (אחלה מנה ראשונה)!

ציר בשר:

אני מכין ציר בדרך כלל שאני רוצה להכין תבשיל בשר, ניקח קילו וחצי קוביות בשר מספר 5, נטגן אותם עד שהם נסגרים (בכמה סבבים) ומוציאים אותם לקערה, מוסיפים לסיר ליטר וחצי מים רותחים ובעזרת כף עץ מגרדים את כל הבשר שנדבק בתחתית.

מחזירים את הבשר פנימה עם בצל חתוך ו2 גזרים, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, סוגרים מכסה ונותנים בישול של שעה וחצי. בעזרת כף מחוררת, נוציא את כל המרכיבים עד שישאר לנו הנוזל, ניתן לנוזל עוד רבע שעה עם מכסה פתוח...

ניקח חיתול נפרוס בקערה ונעביר את הנוזל פנימה, ככה הסגנו נוזל חום צלול ומלא בטעמים.

את הבשר אפשר לבשל ברוטב (הוא כבר רך!!)

אני נותן לצירים להתקרר ומעביר לכלים ולמקפיא (2-3 מצקות למנה).

תהנו!! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת