00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של ליאת

קינוחי כוסות משודרגות לחג השבועות :)

 

לכבוד חג השבועות קרב ובא אסם משיקה סדרת קינוחי כוסות באריזה חגיגית.

הרעיון בסדרה הכנה קלה ומהירה ללא עבודה קשה וכל האורחים יחשבו כמה קשה עבדנו בקינוח מרשים, חגיגי, מהיר וקל להכנה.

אהבתי את הרעיון שהכל נמצא בקופסה אחת ותמיד טוב שיש אריזה של קינוחי כוסות בבית במידה ופתאום מקבלים טלפון ומגיעים אורחים במפתיע, ישר הולכים למטבח ותוך רבע שעה הקינוחים מוכנים ישר למקרר ושתגישו את הקינוחים יחשבו מתי הספקתם להכין.

בכל קופסה קיים שקית פתי בר מפוררים דק ושקית פודינג בטעם גבינה  שקית זילוף וחוברת מתכונים.

הסדרה מגיעה בשני טעמים:

פודינג איסטנט בטעם שוקולד בלגי

 

פודינג איסטנט בטעם גבינה

ניתן לשלב את קינוחי כוסות במספר שילובים ולשדרג את הקינוחים וליצור קינוחים מיוחדים טעימים ומרשימים.

הוזמנתי לסדנת קינוחי כוסות שהתקיימה בבית עובד בנחלה, הסדנא של השף ערן אלקובי יחד עם הסו שף סימון בן גל.

עדן  אלקובי לימד אותנו איך ניתן לשדרג קינוחים תוך כדי שימוש בסדרת קינוחי כוסות של אסם.

  (הראשון השף קונדיטור עדן אלקובי ומאחוריו הסו שף סימון בן גל)

קינוחי כוסות משודרגים מתכונים של השף קונדיטור עדן אלקובי:

קרם גבינה ברוטב תותים:

להכנת 8-10 כוסות בנפח 150 מ"ל

חומרים:

1 שקית פירורי פתי בר אסם (מתוך ערכת קינוחי כוסות להכנת קינוחים חגיגיים)

לקרם גבינה:

250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)

300 גרם גבינה לבנה

150 מ"ל חלב (3/4 כוס)

1 שקית פודינג בטעם עוגת גבינה אסם (מתוך ערכת קינוחי כוסות להכנת קינוחים חגיגיים)

1 תוכן מקל וניל (לא חובה)

לרוטב:

250 גרם תותים חתוכים לקוביות קטנות או פירות יער (כ-2 כוסות)

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

2 כפיות מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקרם: במיקסר מקציפים את כל חומרי הקרם יחד לקרם יציב ומעבירים לשק זילוף.

2. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מבשלים על אש קטנה במשך כ-5 דקות את כל חומרי הרוטב. מצננים במקרר או במקפיא.

3. מרכיבים בכוסות לפי הסדר הבא (כמובן שכל אחד יכול להכין איך שהוא אוהב):

  1. שכבה דקה של קרם גבינה
  2. פירורי פתי בר וניל (שמים כפית גדושה ומנערים קלות)
  3. רוטב תותים (2 כפיות)
  4. שכבה דקה של קרם גבינה
  5. פירורי פתי בר וניל (שמים כפית גדושה ומנערים קלות)
  6. רוטב תותים (2 כפיות)
  7. שכבה דקה של קרם גבינה
  8. רוטב תותים לקישוט (1 כפית)

  

מעדן שוקולד "מילקי":

 להכנת 6 כוסות בנפח 150 מ"ל

חומרים למעדן שוקולד:

400 מ"ל חלב (2 כוסות)

2 חלמונים

1 שקית פודינג בטעם שוקולד בלגי (מתוך ערכת קינוחי כוסות להכנת קינוחים שוקולדיים)

120 גרם שוקולד מריר

חומרים לקצפת :

250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)

50 גרם אבקת סוכר (1/2 חבילה)

תוכן מחצי מקל וניל

חומרים לקראמבל שוקולד:

1 שקית פירורי פתי בר שוקו (מתוך ערכת קינוחי כוסות להכנת קינוחים שוקולדיים)

100 גרם שוקולד מריר

קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מכינים את מעדן השוקולד: בסיר על להבה נמוכה מבשלים תוך כדי ערבוב את כל חומרי המעדן עד להסמכה. מוזגים לכוסות באופן שווה ומעבירים למקרר לצינון.

2. מכינים את הקצפת: במיקסר מקציפים את כל חומרי הקצפת עד שמקבלים קצפת עמידה. מזלפים מעל מעדן השוקולד שציננו.

3. מכינים את קראמבל השוקולד: ממיסים את השוקולד (אפשר במיקרוגל) ומערבבים עם הפתי בר. מצננים במקרר. מוציאים ומפוררים לחתיכות קטנות. מפזרים מעל הקצפת.

 

 

סניקרס בננה:

 

להכנת 8-10 כוסות בנפח 150 מ"ל

חומרים לטופי בוטנים:

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

25 גרם חמאה

85 מ"ל שמנת מתוקה

150 גרם בוטנים מלוחים קצוצים גס

 

חומרים לבננה מייפל:

4 בננות פרוסות

100 מ"ל סירופ מייפל איכותי

 

חומרים לגנאש שוקולד:

200 גרם  שוקולד מריר

250 מ"ל שמנת מתוקה

 

קרם מסקרפונה שוקולד:

חלק א' – גנאש:

70 גרם שוקולד חלב

20 גרם שוקולד מריר

430 מ"ל שמנת מתוקה

חלק ב' – מיקס:

350 גרם גבינת מסקרפונה

1 שקית פודינג בטעם שוקולד בלגי (מתוך ערכת קינוחי כוסות להכנת קינוחים שוקולדיים)

להרכבה:

1 שקית פירורי פתי בר שוקו (מתוך ערכת קינוחי כוסות להכנת קינוחים שוקולדיים)

אופן ההכנה:

1. מכינים טופי בוטנים: בסיר בינוני על אש קטנה מחממים את הסוכר עד להמסה מלאה.  מרתיחים את השמנת ופותחים את הקרמל. מוסיפים את החמאה ולאחר מכן את הבוטנים ומערבבים לאיחוד. שומרים בקערה בטמפ' החדר עד ההרכבה.

     

           

   

2. מכינים בננה מייפל: מרתיחים את המייפל במחבת ומצמצמים כחצי דקה, מוסיפים את הבננות הפרוסות, מערבבים כחצי דקה ומורידים מהאש.

 

3. מכינים את הגנאש: ממיסים במיקרו בקערה שוקולד ושמנת מתוקה למשך כדקה וחצי, מוציאים ומערבבים עד לאיחוד.

 

4. מכינים את קרם המסקרפונה שוקולד:

חלק א' – מכינים גנאש: ממיסים במיקרו בקערה שוקולד ושמנת מתוקה למשך כדקה וחצי, מוציאים ומערבבים עד לאיחוד. מצננים במקרר.

חלק ב – במיקסר מקציפים את הגנאש שציננו יחד עם הפודינג והמסקרפונה עד לקבלת קרם יציב. מעבירים לשק זילוף.

5. מרכיבים לפי השכבות:

  1. כף בננה מייפל
  2. שכבה דקה של קרם שוקולד מסקרפונה
  3. פירורי פתי בר שוקולד (שמים כפית גדושה ומנערים קלות)
  4. כף קרמל בוטנים
  5. פירורי פתי בר שוקולד (שמים כפית גדושה ומנערים קלות)
  6. שכבה דקה של קרם שוקולד מסקרפונה
  7. כף גנאש שוקולד 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לירוןמתן אלא אם צויין אחרת