77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

קראמבל תפוחי עץ וקוואקר

קראמבל זה קינוח שמורכב מפירורי בצק עם חמאה על מצע של פירות, זו מנה של ניגודים, פריכות הקראמבל ונימוחות התפוחים, טעמים חמצמצים ומתוקים, חם וקר, כל זה הופך אותה למנה כל כך טעימה ונהדרת. הכי טעים לאכול את הקינוח הזה כשהוא חם, עם קצפת או גלידה קרה.

מצרכים לקראמבל

  1. 1 כוס קמח לבן מנופה
  2. 5 כפות קוואקר
  3. 1/2 כוס סוכר חום
  4. 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לתפוחים:

  1. 6 תפוחים ירוקים חמצמצים חתוכים לקוביות עם הקליפה
  2. 50 גרם חמאה
  3. 1/2 כוס צימוקים - אני ויתרתי
  4. 1 כפית קינמון
  5. 2 כפות סוכר חום

תהליך הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  2. מערבבים את החומרים היבשים בקערה, מוסיפים קוביות חמאה
  3. בעזרת הידיים מערבבים ומפוררים את החמאה לתוך הקמח עד שנוצר מרקם פירורי.

להכנת המלית

  1. במחבת גדולה, ממיסים את החמאה עם הסוכר והקינמון
  2. מוסיפים את התפוחים והצימוקים ומערבבים
  3. מבשלים את התפוחים בחמאה למשך 5 דקות
  4. מעבירים את התפוחים לתבנית
  5. מפזרים את פירורי הבצק שהכנו מעל התפוחים
  6. אופים ב-10 מעלות במשך 40 דקות
  7. מגישים חם עם גלידת וניל או קצפת

קצת תמונות על התהליך - לטעם החמצמץ שמתקבל, חייבים תפוחים מסוג גרנד סמית

המסת החמאה הסוכר והקנמון, טעיתי בגודל המחבת

העברתי למחבת גדולה יותר

לאחר הבישול מעבירים את התפוחים לתבנית מתאימה

מפזרים מעל את הקראמבל שהכנו ולתנור

המאפה זהוב ומוכן

המתכון נלקח מכאן

את העוגה אפיתי בתבנית אפייה מקצועית סולתם רדד בגודל 30X30

תודה לכל מי שביקר והגיב לי בבלוג

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת