00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

דניש שמרים -ריקוטה ואוכמניות

 

 

 

עוגות הדניש הן מאפים מבצק שמרים מקופל בחמאה. הדניש מקורו בדנמרק ומכאן שמו .

בצק הדניש הוא שילוב של בצק שמרים ובצק עלים.

בבצק הבסיסי אין שומן בכלל וכל השומן בא במריחה של החמאה שיוצרת "עלים".

יוצא בצק פריך וטעים מיוחד ומתאים למילוי הגבינה.

השילוב של קרם וניל עשיר (פטיסייר) בתוספת הריקוטה - גבינה עדינה בעלת מירקם קרמי ,

יוצר טעם חלבי עדין .הוספתי גם מעדן אוכמניות ויצא פשוט טעים ומרהיב ביופי!

 

 

המצרכים לבצק-

600 ג"ר  קמח

30 ג"ר שמרים טריים (כף מלאה יבשים)

1/3 כוס סוכר

1 ביצה

400 מ"ל חלב ( 2 כוסות חד פעמיות)

מעט גרד לימון

1/4 כפית מלח

200 ג"ר חמאה למריחה

 

 

למילוי-

300 מ"ל חלב

100 מ"ל שמנת מתוקה

1 ביצה

1 חלמון

3 כפות קורנפלור

1/3 כוס סוכר

1/2 מקל וניל או 2 סוכר וניל

1/2 כפית גרד לימון


250 ג"ר גבינת ריקוטה

3 כפות אבקת סוכר

 

 

כמה כפיות מעדן אוכמניות או קונפיטורה עם פרי.

 

 

אני משתמשת בשל ענבי ציון , ומי שלא מכיר כדאי לו להכיר

 

אופן ההכנה-

הבצק-


את השמרים להמיס ברבע כוס חלב עם מעט סוכר ולהניח להתפחה כ- 5 דקות.


להניח בקערת המיקסר קמח ביצה תערובת שמרים ושאר המצרכים חוץ מהחמאה,

ללוש למשך כ- 4-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך הנפרד מדפנות הקערה.
מכניסים את הבצק עטוף בניילון לא הדוק למקרר  לשעה לפחות.


מחלקים את החמאה לשניים.
מרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים 100 גרם חמאה על 3/4 מהבצק ומקפלים כקיפולי בצק עלים.

 

 

 

 

מכניסים למקרר לפחות לשעתיים.
מוציאים ומרדדים שוב לעלה, מורחים את 100 גרם החמאה הנותרת, ושוב מקפלים קיפול עלים.


מכניסים למקרר לכמה שעות וחוזרים על פעולת הרידוד והקיפול עוד פעם ללא מריחה.
עוטפים את הבצק ומניחים ללילה במקרר.


מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים.

 

הכנת המלית-

משאירים רבע כוס חלב בצד ובסיר מחממים את שארית החלב והשמנת עם מקל וניל חצוי.
בקערה טורפים ביצה וחלמון מערבבים חלב עם קורנפלור וסוכר ומשלבים לביצים.

לוקחים מעט מהחלב החם ושופכים לתערובת - להשוואת טמפרטורה.

משלבים את תערובת הביצים לחלב החם וממשיכים לבחוש על אש נמוכה עד שנוצר קרם סמיך, מורידים מהאש ומקררים .

מערבבים את הריקוטה עם אבקת הסוכר וגרד הלימון ומשלבים לקרם והניל.

מערבבים היטב ליצירת תערובת אחידה.

 

 

כל חלק מרדדים למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ, מורחים מחצית מהמלית, מפזרים בכפית מהמעדן אוכמניות , מגלגלים לכרוכית וחותכים לפרוסות.

מניחים בתבניות שקעים ליצירת אחידות.

אפשר גם על נייר אפייה. מניחים להתפחה של כשעה. מורחים במעט ביצה טרופה ומכניסים לתנור מחומם 180 כחצי שעה.

 

בתאבון! חג שבועות שמח וטעים!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת