88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

גביניות

גביניות

גביניות

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכון מדויק

הוראות מפורטות

והצלחה טעימה לחיך

 

 

מעצבים לכדור בצק, מרדדים וחותכים לריבועים 10X 10

מברישים בביצה טרופה ולתנור

 

 

 

 

 

מצרכים:

3.5 כוסות קמח (500 גר'),

1/2 שקית שימרית

1/2 כוס סוכר (100 גר'),

3/4 כוס חלב 180 מל')

3 חלמונים (צהוב),

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

120 גר' חמאה מומסת פושרת,

1 כפית מלח ,

למילית גבינה וצימוקים:

500 גר' גבינה לבנה יבשה 5% שומן, (השתמשתי בטוב טעם למשל),

1/2 כוס סוכר (100 גר'),

2 שקיות סוכר וניל,

1 כפית תמצית וניל,

2 חלמונים (צהובים),

קליפה מחצי לימון מגורר,

2 כפות קורנפלור (20 גר'),

20 גר' חמאה מומסת,

1/2 כוס צימוקים שטופים ומסוננים,

לזיגוג לפני אפיה:

2 חלמונים עם 2כפות מים, לטרוף היטב,

להגשה:

אבקת סוכר

הכנת הבצק והתפחתו:

בקערת מקסר עם וו לישה מערבבים:

קמח + שימרית

מוסיפים סוכר + חלב + חלמונים + קליפת לימון + חמאה מומסת ומלח, מעבדים חמש דקות עד קבלת בצק חלק, מבריק ורך.

משמנים את כדור הבצק מלמעלה, ומכסים את הקערה בניילון נצמד,

מתפיחים כשעה, להכפלת נפח

הכנת המילית:

מערבבים גבינה + סוכר + סוכר וניל + תמצית וניל + קליפת לימון + חלמונים + קורנפלור

מערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת, וצימוקים, מכסים ושומרים במקרר עד השימוש.

הכנת הגביניות:

מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח קלות, אין צורך בהרבה קמח, רק שנוכל לעבוד איתו.

מעבדים את הבצק התפוח לכדור, באופן שלמעלה הוא חלק, מרדדים לעובי 1/2 ס"מ. ומחלקים ל - 24 ריבועים שווים.

על כל ריבוע בצק מניחים כף גדושה ממילית הגבינה.

מקפלים למעטפה, פינה מעל פינה נגדית, ואחר כך פינה שלישית מעליהן ורביעית סוגרת מעל השלישית.

כשמהצדדים הגבינה מציצה מעט וזה בסדר,

טיפ נחמד של קרין גורן, שהגביניות לא יפתחו באפיה:

להכין צלוחית עם מי קרח, לטבול את האצבע ולהרטיב את הפינה שמניחים מעל הקודמת, (ראשונה שמונחת על הגבינה אין צורך,

כך זה נדבק היטב, והצורה של המעטפה נשמרת,

מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומסדרים בה את הגביניות במרווחים,

מכסים במגבת, ומתפיחים שעה לערך.

מחממים תנור אפיה ל 190 מעלות,

מברישים את הגביניות בעדינות בביצה טרופה, ואופים כ- 15 דקות, עד שהגביניות זהובות (לבדוק גם בתחתיתן),

מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

 

 

 

 

הופכים גביניה ובודקים שהיא אפויה גם מתחת

 

 

 

 

 

מוכנים למשלוח,

באמצע, מופרדות מהשאר, גביניות עם צימוקים, (כי לא כולם אוהבים...)

 

 

 

 

 

 

 

 

אפשר עם ואפשר בלי אבקת סוכר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת