00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

פשטידה זה לא מה שחשבנו...

פשטידה זה לא מה שחשבנו...

חג השבועות מתקרב לכאן בצעדי ענק ותעשייני הגבינות עושים הכל כדי למלא לנו את הדעת בשלל מתכונים לפשטידות, מאפים, מיני קיש ושאר סלטים עם תוספות אנסופיות של גבינות עשירות בחומרים מייצבים ואבקות מקשות. לפני כמה שנים קם איזה אדם חכם שהחליט להפוך את החג הזה לחג המחלבות ולהעמיס את המרכולים בשפע אינסופי של מארזים, מבצעים שמאיצים בנו לקנות בכמויות בלתי הגיוניות מעל לצריכה הנכונה הרצויה לנו.

מתוך מה שלמדתי השבוע בקורס הבישול הבריא שאני לוקחת בו חלק כבר שבועות מספר, הבנתי שתפיסת העולם שלנו לגבי מה אמור להיות בפשטידה היא שגויה ואולי זה הזמן לנפץ את מיתוס באשר למרכיביה ולהכין סוף סוף פשטידה אמיתית או קיש מעולה מבלי שנעמיס עליו את כל שאריות הגבינה שיש לנו במקרר.

ברמת העקרון ההבדל בין קיש לפשטידה הוא שבקיש יש קלתית בצק ובפשטידה אין. קיש, פשטידה וגם פאי מורכבים מחומרי גלם טריים אייכותיים שהפיכתם למאפה מצליחה להדגיש את טעמם, אופיים וצורתם של החומרים. מה שמחבר את המרכיבים יחד הוא קרם רויאל.

לא זוכרת שפגשתי פעם את המושג הזה קרם רויאל אבל היום אני כבר מבינה למה קל ומהיר יותר להכין פשטידה ולצפות למאה אחוזי הצלחה. פשטידה טובה מורכבת מירקות פשוטים וטיבול דומיננטי של גבינה איכותית או נקניק מתובל היטב, עשבי תיבול ועוד מרכיבים שבאופיים הם עוצמתיים בטעמם.כדי לחבר את כל חומרי הגלם ולהפכם לפשטידה, יש להרחיק כמה שאפשר נוזלים מיותרים מהירקות ולא רק, ולערבב עם ביצים טריות שייקרשו באפיה ויתפשו את שאר מרכיבי הפשטידה. למי שאינו משתמש ניתן להמיר ביצים בקמח מסוגים שונים כך ש העמילן שלהם יתפוש ויקשור את כל מרכיבי הפשטידה.

אם כך: קיש זו פשטידה שבבסיסה יש בצק כל שהוא אפוי למחצה ומילוי של פשטידה. פאי זה בדיוק כמו קיש רק שיש בצק למעלה ולפעמים גם למטה. חשוב שלקראת חג השבועות שתפריט החג גדוש בפשטידות ורווי קלוריות (שאחוז מהן לרוב הן מיותרות) ההקפדה על אורח חיים בריא דרך האוכל כמו שאנו לומדים עם השף אסף לשר היא הזדמנות נפלאה ללמוד, להבין וליישם את התפיסה הבסיסית שכל מה שאנו צריכים הוא מזון מזין, טעים ושכייף לאכול אותו.

טראט טאטן, קיש, פשטידה, סלט ירקות וטחינה

הכנת הסעודה שלנו יוצאת לדרך, עובדים על הכל במקביל, עכשיו נותר לכם לחבר את הפאזל מה שייך למי?

מקרמלים כרשה ופטריות לקיש

מקרמלים תפוחי עץ לטארט טאטן

בדרך לבצק הקלתית-לקיש

הקלתית

בדרך לפשטידת חומוס

הבצק עם שכבת הירקות המקורמלים (פטריות וכרשה)

ועכשיו יוצקים קרם רויאל

התערובת לפשטידת החומוס מוכנה

לפני הוספת הבצק

הטראט טאטן מוכן למהפך

מתוק לו מתוק לו

פשטידת החומוס במנות אישיות

פשטידת בטטה ובצלים

גם פשטידת הבצלים במנות אישיות

הקיש מוכן

מערבבים טחינה

מטבלים את הסלט

מלקקים את הגלידה מהשעור הקודם...

עכשיו הס אנחנו אוכלים. wink

ריקי ברוך

מאמנת אישית וקבוצתית עיתונאית רשת, בלוגרית.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת