44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

"מידס" מסעדת שף ברזילאית שמחה ומפנקת בקיבוץ ברור חיל בתפריט קיץ אקזוטי.

"מידס" מסעדת שף ברזילאית שמחה ומפנקת בקיבוץ ברור ח...

בערב ל"ג בעומר האחרון נסענו דרומה לקיבוץ ברור חייל שבצפון הנגב, אנחנו מכירים מצויין את האזור בזכות הכלניות היפות שפורחות בתקופת "דרום אדום" ובזכות הביקורים התכופים שערכנו אצל הבן ששירת באזור.

שעה נסיעה מתל אביב והדרך אף היא מסבירה פנים, ירוקה מפותלת ופסטורלית משהו.

הפעם הסיבה היא "מידס" מסעדה ברזילאית אמיתית , תרשו לעצמכם להתנתק וסעו לכם למידס,מנות שמחות וגם אנשים נפלאים, אווירה כפרית ומוסיקה ברזילאית מלטפת, שירים של גל קוסטה בוסה נובה ועוד מלטפים את האזניים והמנות המושלמות עושות נעים בחיך.

עכשיו מוסיפים מנות אקזוטיות ושמחות לתפריט הקיץ של מידס, אז לצד האסאדו המעולה והבירות הנרקחות במקום ונמכרות רק במידס ומיוצרות מרכיבים מברזיל ,ואתם חברים,הולכים להנות ועוד איך.

למסעדה חלל פנימי מעוצב בצבעים שמחים עם תמונות שמכניסות לאווירה, והחלל השני הוא מרפסת רחבת ידיים מקורה וירוקה משולבת פרחים והרבה ירוק בעיניים,

את פנינו קיבל השף המקסים של "מידס" רן נחום, רן הציע לנו משקה לפתיחה, את הבירה הברזילאית הנהדרת שמכינים כאן ואין בשום מקום אחר, היא מוגשת קרה קרה וחובבי בירה יעריכו אותה מאוד

את הבירה מייצרים כאן מרכיבים שמובאים מברזיל , מבשלים אותה כאן מצננים ונהנים ממנה כאן במידס.

רן מסביר לנו על המנות בתפריט ועל המנות החדשות שמצטרפות אליו הקיץ, ומעדכן אותנו לגבי תזמון הוצאת המנות, לוקח כ-10 דקות להכין ולהגיש את העיקרית, אז בזמן שאתם במנות הראשונות תתזמנו..

אני התפנקתי על משקה אלכוהולי ברזילאי נהדר שנקרא "בטידה דה מנגו " אפשר גם על בסיס קוקוס, ורונן כרגיל עם בירה , הבירה של מידס.

עם המנות הראשונות הצטרף אלינו נתן גלקוביץ' בעל המקום, נתן עם שמחת חיים ברזילאית מדבקת התיישב לצידנו והתחילה חגיגה אל תוך הלילה, נתן ופרלה גלקוביץ' הקימו את המסעדה בברור חייל, נתן הוא ברזילאי ופרלה ארגנטינאית, מה שמסביר את מנות האסאדו המשובחות, בכלל במידס אפשר לשלב ברזילאי, ארגנטינאי ואפילו איטלקי וישראלי -תלוי בכם..

נתן הגיע מתחום ההייטק ואילו פרלה מתחום העיצוב הגרפי , פרלה עוסקת בתחום במכללת ספיר ואילו נתן כל כולו ב"מידס" עם הרבה אהבה וכבוד לאוכל הברזילאי ולבירה המשובחת שהוא מצליח לייצר בכשרון כאן בברור חייל.

הקיבוץ רובו ככולו מאוכלס בעולים מברזיל , נתן ופרלה התגוררו בנתניה , נתן ירד מידי בוקר (כמו כל הגברים בערך ..) לתפקיד הנחשק של הורדת הזבל, ותוך כדי שהוא משליך לפח אשפה, החליט,למה בעצם כאן?

נתן ופרלה חיפשו מקום אחר לקבוע בו את משכנם, וקיבלו 5 הצעות בינהם קיבוץ חניתה בצפון, מכאן לשם הגיעו ל"ברור חייל" שבצפון הנגב, התאהבו במקום ועברו לכאן עם שלושת ילדיהם.

הנוף בברור חייל הזכיר לנתן את ברזיל , ומאז הם כאן. קיבוץ ברור חייל נוסד ב 1948.

החרוטים החמודים נקראים "קושייה דה גלייה" הם ממולאים בעוף מטוגנים בשמן עמוק ומוגשים עם רוטב חמוץ מתוק בצד, נתן מסביר לנו שאי שם בדרם אמריקה במסעדות הדרכים, נכנסים סועדים למנת קושייה דה גלייה ,רק ששם זה מגיע פי כמה יותר גדול ועם כוס משקה זו ארוחה של ממש.

נתן מסביר לנו איך מזהים מסעדת דרכים טובה בברזיל? לפי כמות נהגי המשאיות שעוצרות לידה.. ואז השיחה נסובה על ברזיל, ואיך התושבים התמקמו לאורך קו החוף במדינה העצומה הזו ובפנים יש שבטים אינדיאנים שלא הגיעו אליהם עמוק בתוך הג'ונגל עד היום. רונן מאשר, לא, הוא לא היה בברזיל, הוא פריק של נשיונל גיאוגרפיק..

ואיך הקושייה דה גלייה אתם שואלים? לא תרצו להפסיק לנשנש.

ומנה זו נקראת - ביס גבינה PAO DE QUEIJO סלסלת לחמניות ביס קטנות חמות ממולאות בגבינה מותכת לצידם ממרח פלפלים וחמאה, מעדן מהמטבח הברזילאי.

ומנה מתפריט הקיץ החדש -מנה ברזילאית חביבה שנקראת "מוקקה" דג בס לבן מבושל בחלב קוקוס וקוביות אננס , פיקנטית בסגנון חמוץ מתוק וטעימה להפליא. המנה מוגשת עם קערת אורז בצד.

מוֹקֶקָה מקור המנה הוא אינדיאני, מצפון ברזיל. האינדיאנים השתמשו בכל סוגי הדגים ממים מתוקים ומי -ים . המקומיים נהגו לחפור בור באדמה מכניסים פנימה גחלים לוחשות ומניחים עליהם עלי בננה מעל מחבת ברזל ועליה מתגנים בשמן דקל את הדג ומתבלים בתבלינים מקומיים שאופינים לאזור. הפורטוגזים שהעתיקו את המתכון הוסיפו חלב קוקוס ואננס . מנת דג לבן בטיבול פיקנטי.פירותי 67 ש"ח

מתכון למוקקה באדיבות השף של מידס רן נחום

מוֹקֶקָה

מתכון להכנת דג ברזילאי (צפון המדינה, מקור אינדיאני)

מאת השף רן נחום – שף מסעדת מידס

זמן ההכנה: 15 דקות.

מתכון ל2 מנות

חומרים :

3 כפות שמן קנולה

1 בצל אדום חתוך לקוביות גסות

1 גמבה חתוכה לקוביות גסות

2 פרוסות אננס חתוך לקוביות גסות (מקופסא? אמיתי? לא משנה?)

1 עגבניה חתוכה לקוביות גסות

2 שיני שום

1 דג לברק מפולט

רבע כוס יין

חופן פטרוזילה

חופן צ'ילי

פחית קרם קוקוס

אופן ההכנה :

1.מטגנים את הבצל האדום על מחבת חם עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה ולאחר כשתי דקות את העגבניה ואת האננס עד לקירמול.

2. פורסים את השום לרצועות דקות , מוסיפים ומקפיצים קלות. מוסיפים את הדג עד לסגירה ומוסיפים את היין הלבן . מתבלים במלח , פילפל שחור וצ'ילי גרוס .

3. מוסיפים חצי כפית קרם קוקוס ומצמצמים – בודקים את הטעם

4 . לפני ההגשה מוסיפים חופן פטרוזליה קצוץ.

מגישים עם קערת אורז לצד המנה .

מנת אנטריקוט מיושן עם תפוחי אדמה ורוטב צ'ימצ'ורי בניחוח ברזילאי , מנה מצויינת נתן אומר זה ארגנטינאי..

במידס תוכלו להנות משלל מנות בשריות ,אסאדו,פרגיות, בשר בקר, קלאמרי,דגים, ופירות ים.

למנות החדשות מצטרפת מנת ה"ארוז דוריו ריזוטו"

לפני כ 250 שנה הגיעו איטלקים מצפון איטליה לסאן פאולו ולריו עלמנת להשקיע בקפה . הם הביאו איתם את "הריזוטו" . עם השנים המתכון השתנה מעט והותאם לחך המקומית . 64 ש"ח

ומשקה הקוקטייל "מרקוזה פסיפלורה "

קוקטייל ברזילאי טעים המבוסס על קסשה ופסיפלורה - 25₪

נתן התגלה כאיש שיחה מקסים וזו בלשון המעטה, משבע וחצי עד השעה עשר בלילה ,נדדנו ברחבי ברזיל, דיברנו על הייטק, על אוכל, על מוסיקה ברזילאית ,על אריק איינשטיין שהיה אוהב כדורגל מושבע שנתן הכיר , על בירה, על פוליטיקה , על האזור ואפילו איפה עושים היום מדורות צעירי הקיבוץ של ברור חייל..(במגרש הכדורגל הסמוך..), אולי אתם לא יודעים אבל נתן קיבל החלטה להקים את מידס בעקבות אהבתו לאוכל הברזילאי וכדרך להנצחת בתו דנה ז"ל שנהרגה מפגיעת פצמ"ר בעת ששהתה בנתיב העשרה, דנה הייתה בת 22 בלבד, כששאל פעם נתן את דנה אם תרצה ללמוד לבשל, היא ענתה לא, אתה תמיד תבשל בשבילי, מאז נתן מבשל ועוד איך.

אנחנו פגשנו איש שמח מלא בשמחת חיים וזה מדבק..

גם הקינוח שלנו נלקח מהתפריט החדש, מרשים,טעים וכל כך קל להכנה גם בבית, בננות בשלות לקרמל במחבת עם סוכר וקמח ,על מצע גבינה לבנה רגילה וקינמון ברוטב מתקתק ישר מן המחבת.

מדהים כמה זה טעים.

לקינוח הזה לא תוכלו לסרב, תכירו את ה "בריגדרו" הברזילאי, 3 שוטים משובחים של שוקולד קוקוס ואגוזים.

מידס גם בפייסבוק

להקיש בWAZE מידס והוא כבר ידאג להביא אתכם לכאן

קיבוץ ברור חייל על כביש 232 בסמוך לקיבוץ אור הנר

קיימת גישה במקום לנכים

באזור שלל אטרקציות-מסלולי אופניים גלריות צימרים ואתרי לינה.

פתוח בימים ג' ד' ה' מהשעה 18:00

ימי שישי מהשעה 18:00-23:00

בשבת מהשעה 12:00

08-6803441 או לנתן 054-6744197

מה אני אומרת? שווה להגיע מכל הסיבות, האוכל, האווירה, המוסיקה, ושמחת החיים של נתן.

תהנו!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,879
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת