קלצונה ממולא בפלפלים ,חצילים ופטה עיזים
קַלְצוֹנֶה - באיטלקית: Calzone al forno - בתרגום - פיצה ממולאת.
מאפה בצק פיצה מקופל כחצי ירח וממולא בכל טוב כיד הדימיון.
השילוב של חצילים ,פלפל אדום ועגבניות בתוספת גבינות עיזים בעיני - שילוב מנצח.
המצרכים לבצק-
1/2 קילו קמח
1כף שמרים
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
כוס וחצי עד 2 כוסות מים
מילוי-
1 חציל חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות
1/2 כוס עגבניות שרי ברוטב
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
כף שמן זית
5 עלי בזיליקום
2 -3 עלי אורגנו טרי או קורט יבש
מלח פלפל
50 ג"ר פטה עיזים מפוררת
אופן ההכנה-
הכנת הבצק- ברבע כוס מים פושרים לערבב את השמרים וכפית סוכר ולהניח להתפחה כ-10 דקות.
בקערת המיקסר להניח את הקמח , להוסיף תערובת השמרים ,שמן ומים ולהתחיל ללוש .
לקראת הסוף להוסיף מלח. ללוש כ-5-7 דקות.
הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולצאת רך אך לא דביק.
להניח את הבצק מכוסה בקערה משומנת מעט, להתפחה של כשעה.
ללוש מעט את הבצק ולחלק אותו ל-8 -10 עיגולים.
המילוי-
מתחילים בחצילים -
לחתוך את החציל לקוביות , לערבב עם 3 כפות שמן זית ולהניח בתבנית על נייר אפייה .
להכניס לתנור מחומם 180 כ- 20 דקות או עד להשחמה.
גם את הפלפל האדום לחתוך לרצועות , לשמן מעט ולהכניס לאפייה.
במחבת רחבה לשים מעט שמן להוסיף שום פרוס ואת עגבניות השרי. לערבב מעט ולבשל כ-5 דקות.
להוריד מהאש ולשלב את החצילים והפלפל. לערבב היטב ולהוסיף את התבלינים, בזיליקום ואורגנו ואת הגבינה.
לפתוח כל עיגול בצק לצורת אליפסה ,
למלות כף גדושה של המילוי , ולקפל לצורת חצי ירח.
להדק את הקצוות היטב ולהניח על נייר אפייה משומן במעט שמן זית.
להניח להתפחה של כחצי שעה , לטפטף מעט שמן זית מעל ולהכניס לתנור מחומם מראש ל190-200 מעלות לכ20 דקות או עד הזהבה יפה של המאפה.
בתאבון!
הוספת תגובה
תגובה אחת