00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

קלצונה ממולא בפלפלים ,חצילים ופטה עיזים

12/05/2015

קַלְצוֹנֶה - באיטלקית: Calzone al forno - בתרגום - פיצה ממולאת.
מאפה בצק פיצה מקופל כחצי ירח וממולא בכל טוב כיד הדימיון.
השילוב של חצילים ,פלפל אדום ועגבניות בתוספת גבינות עיזים בעיני - שילוב מנצח.

המצרכים לבצק-

1/2 קילו קמח

1כף שמרים

1 כפית סוכר

3 כפות שמן זית

כוס וחצי עד 2 כוסות מים

מילוי-

1 חציל חתוך לקוביות

2 שיני שום פרוסות

1/2 כוס עגבניות שרי ברוטב

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

כף שמן זית

5 עלי בזיליקום

2 -3 עלי אורגנו טרי או קורט יבש

מלח פלפל

50 ג"ר פטה עיזים מפוררת

אופן ההכנה-

הכנת הבצק- ברבע כוס מים פושרים לערבב את השמרים וכפית סוכר ולהניח להתפחה כ-10 דקות.
בקערת המיקסר להניח את הקמח , להוסיף תערובת השמרים ,שמן ומים ולהתחיל ללוש .
לקראת הסוף להוסיף מלח. ללוש כ-5-7 דקות.
הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולצאת רך אך לא דביק.
להניח את הבצק מכוסה בקערה משומנת מעט, להתפחה של כשעה.
ללוש מעט את הבצק ולחלק אותו ל-8 -10 עיגולים.

המילוי-
מתחילים בחצילים -
לחתוך את החציל לקוביות , לערבב עם 3 כפות שמן זית ולהניח בתבנית על נייר אפייה .
להכניס לתנור מחומם 180 כ- 20 דקות או עד להשחמה.

גם את הפלפל האדום לחתוך לרצועות , לשמן מעט ולהכניס לאפייה.
במחבת רחבה לשים מעט שמן להוסיף שום פרוס ואת עגבניות השרי. לערבב מעט ולבשל כ-5 דקות.

להוריד מהאש ולשלב את החצילים והפלפל. לערבב היטב ולהוסיף את התבלינים, בזיליקום ואורגנו ואת הגבינה.


לפתוח כל עיגול בצק לצורת אליפסה ,
למלות כף גדושה של המילוי , ולקפל לצורת חצי ירח.

להדק את הקצוות היטב ולהניח על נייר אפייה משומן במעט שמן זית.


להניח להתפחה של כחצי שעה , לטפטף מעט שמן זית מעל ולהכניס לתנור מחומם מראש ל190-200 מעלות לכ20 דקות או עד הזהבה יפה של המאפה.

בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת