00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לזניה גבינות ופטריות

לזניה גבינות ופטריות

לזניה גבינות ופטריות

מנה שהיא ארוחה, סלט ירוק על יד, ואתם מסודרים

נו טוב גם קפה ועוגה אפשר...indecision

העגבניות בשלות עסיסיות, מסומנות באיקס, מתקלפות בקלות אחרי שהושרו במים רותחים

במעבד מזון ,בלהב מתכת, מרסקים את כל מרכיבי רוטב העגבניות

הגבינות הלבנות + תבלינים + צפתית מעודנת

מורחים בתבנית מעט מרוטב העגבניות, ומסדרים מעליו את עלי הלזניה.

*-פינת עלה הלזניה, שבורה מעט, בכוונה, כדי שתשב טוב בתבנית. האמצעית נשארת שלמה

גבינה, רוטב עגבניות, פטריות, גבינה צהובה, ושכבה שניה של עלי לזניה

מסיימים שיכבה שלישית ואחרונה בדיוק באותו סדר, רק את הפטריות שמים מלמעלה

מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לאפיה, לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות

אופים מכוסה, ב- 175 מעלות כ-40 דקות,ועוד 10 דקות ללא כיסוי, להזהבה

מצרכים:

18 עלי לזניה ללא בישול מוקדם, ׁ(רשום על הקופסה),

2 קופסאות גבינה קוטג' 5%

1 קופסה גבינה לבנה 5%,

1/2 קופסה גבינה צפתית מגוררת על פומפיה גסה,

200 גר' גבינה צהובה מגוררת ,

1 אריזה קטנה, פטריות שמפיניון טריות פרוסות,

5 עגבניות גדולות, בשלות שלוקות במים רותחים וקלופות,

1 קופסה רסק עגבניות 300 גר' (אפשר יותר, לתוספת רוטב ),

לתיבול:

1 כף אורגנו,

1 כפית מלח,

1 כפית סוכר,

1 כפית פלפל שחור,

4 כפות שמן,

3/4 כוס מים .

אופן הכנה:

לחמם תנור מראש, ל 180 מעלות, ובתחילת האפיה להוריד ל- 175 מעלות,מלוחה מעודנת, צפתית מעודנת,

מכינים את קערת המג'ימיקס עם להב מתכת,

מכניסים לתוכה את רסק העגבניות,

+עגבניות קלופות חתוכות לרבעים ללא עוקץ הגבעול,

+מוסיפים את השמן התבלינים אורגנו, פלפל שחור, מלח, סוכר, מים, מעבדים למרקם אחיד מרוסק היטב לרוטב, אם סמיך מדי להוסיף עוד 1/4 כוס מים (+-).

+שוטפים היטב את סלסלת הפטריות, מוציאים את הרגל ( את הרגליים, אפשר להקפיא בשקית ניילון ולהסיף למרק גריסים למשל),

חוצים את ראש הפטריה לחצי, ופורסים בסכין חדה,

מערבבים בקערה נפרדת את הקוטג'ים גבינה צפתית מעודנת וגבינה לבנה,

מתבלים במלח (מעט, הגבינות מלוחות) ופלפל שחור,

מסדרים את כל הקעריות עם המיליות בנוחות על השיש,

בתבנית פיירקס מלבנית וגדולה, מרכיבים את הלזניה: 3 שכבות לזניה, 3 שכבות מילית, מסיימים עם המילית.

1. מורחים קצת פחות מ- 1/3 מרוטב העגבניות על התבנית,

2. נוטלים 6 עלי לזניה, ומסדרים מעט בחפיפה בתבנית הפיירקס,

*אם התבנית מעוגלת מעט בפינות, שוברים ביד פינה של הלזניה, כדי שתשב טוב בתוך התבנית,

3. מורחים על הלזניה 1/3 מתערובת הגבינות ,

4. מורחים על הגבינות 1/3 מרוטב העגבניות,

5. מפזרים 1/3 מכמות הפטריות על רוטב העגבניות,

6. מפזרים 1/3 מכמות הגבינה הצהובה המגוררת על הפטריות,

7. חוזרים שנית על אותן פעולות בדיוק בשיכבה השניה: 6 עלי לזניה, 1/3 תערובת גבינות, 1/3 רוטב עגבניות 1/3 פטריות ו 1/3 גבינ"צ,

שיכבה שלישית ואחרונה: לזניה, תערובת גבינות, גבינה צהובה ומסיימים בפטריות.

8. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניות ,

9. מכניסים לתנור מחומם מראש ל 180 מעלות, על רשת התנור באמצע,

חום עליון תחתון, (לא צריך טורבו)

10. מסירים את רדיד האלומיניום, ומחזירים לתנור לכ- 10 דקות נוספות להשחמה והתכת הגבינה.

הערות:

*יש לטעום את הרטבים , במהלך הכנתם ולתקן תיבול במידת הצורך

**מעדן. תודה לקסם במטבח,

***הכנסתי מעט שינויים משלי,

****השתמשתי בגבינה צהובה מסוג עמק, אפשר לשנות ולגוון מכל המצאי בבית.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת