66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

קובניות ממולאות בגבינה ועלי סלק

קובניות ממולאות בגבינה ועלי סלק

אחרי שהקובניות שלי נחלו הצלחה בפיהם של אנשים http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2525481&r=1 wink החלטתי לשנות מתכון להוסיף מילוי מה אגיד לכם וואוווווווcool cool יצא מדהים מדהיםםם

מה צריך:

1 ק"ג קמח ( יוצא הרבה כדי שתוכלו לחלק לשכנים ואל תשכחו אותי cheeky )

60 גרם סוכר חום

2 כפות דבש

1 כף מלח

חצי כפית א' אפיה

50 גרם שמרים/ 2 כפות שמרים יבשים

2וחצי כוסות חלב/ מים (עדיף חלב )

למילוי:

צרור מכובד של עליסלק (גם הירוק וגם הלבן)

כמה גבעולים של בצל ירוק (כל המרבה הרי זה משובח)

חופן פיטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

200 גרם חמאה מומסת וקרה

2 קופסאות גבינה 5%

חבילה של כל גבינה קשה מלוחה

3 כפות קמח

פלפל שחור ,אבקת שום.

לזריה על המאפה:

קצח., שומשום

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את כל החומרים ולהוסיף את החלב /המים (יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מעט נוזלים)

ללוש בצק רך מאוד לשמן את הבצק במעט שמן ,לכסות ולהתפיח. (אפשר להכניס למקרר בשקית נילון ולעבוד איתו למוחורת )

בנתיים שהבצק תופח נכין את המילוי

לקצוץ את הגבעולים של עלי הסלק (החלק הלבן ) לקוביות קטנות . לבשל במים כ10 דקות לקצוץ את החלק הירוק של עלי הסלק ולהוסיף אותם לגבעולים שמתבשלים.לבשל עוד כ5 5-6 דקות, להסיר מהאש ולשים במסננת להגרת הנוזלים ולצינון .מידי פעם לסחוט את העלים המבושלים.

את הגבינה המלוחה לגרד במגרדת ולערבב אותה עם הגבינה 5% הקמח ,הפיטרוזיליה,בצל ירוק , תבלינים (אין צורך להוסיף מלח כי הגבינה מספיק מלוחה) להוסיף את עלי הסלק ולערבב היטב.

הערה / אני מוסיפה גם כוס גבינה צהובה מגורדת אבל זה ממש לא חובה.

להמיס את החמאה ולצנן היטב.

אחרי שהבצק תפח לחלק אותו ל5 חלקים שווים.

על משטח מקומח לרדד את הבצק למרוח בחמאה. על החמאה למרוח חלק מהמלית ולגלגל לרולדה.

לשמן היטב מגש עגול בחמאה ולחתוך את גליל הבצק ל3 ס"מ לשים במרחקים של ס"מ וחצי זה מזה.

לפזר קצח ושומשום ולהניח להתפחה.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות זמן משוער 30-35 דקות.

לקראת סיום האפיה אני מפזרת קוביות חמאה קטנות על המאפה.

מה אגיד לכם ????? עונג של מאפה wink cheeky

המאפה מעולה בהקפאה כך שתוכלו להכין כבר לשבועותdevil

בהצלחה ובברכת חג שמח

שלכם מכל ה טובה

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת