00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק עגבניות

מרק עגבניות

בא לי מרק

מרק עגבניות

ספירת מלאי קטנה הראתה, שיש את כל המצרכים בבית,

ניגשתי לעבודה, והתוצאה עמדה בציפיות.

מרק עגבניות חמצמץ במידה, עם אורז בסמטי,

משביע וטעים.

מצרכים :

6 עגבניות אדומות ובשלות, שלוקות וקלופות מרוסקות במעבד מזון.

100 גר' רסק עגבניות

1 גזר גדול, מגורר על פומפיה גסה.

1בצל גדול, קצוץ דק,

3-4 כפות שמן קנולה,

15 גבעולי פטרוזיליה, רק העלים, (אפשר להוסיף), קצוצים דק,

אורז בסמטי 1/2 כוס. שטוף ומבושל במי מלח.

10 כוסות מים (להתחיל עם 8) רותחים,

1 כפית פפריקה מתוקה ,

1/2 כפית פלפל שחור טחון,

1/2 כף מלח דק,

1 כפית אורגנו אפשר טרי או יבש.

אופן הכנה:

כדי להקל על הקילוף נשלוק את העגבניות במים רותחים.

מסמנים X (איקס) , מעל כל העגבניות, לא עמוק מדי , מעבירים אותן לקערה עמוקה, ויוצקים עליהן מים רותחים. משהים כ- 10 דקות,

ואז מושכים את הקליפה מכיוון הסימן X , היא אמורה להתקלף בקלות, במידה וזה לא קורה, להשאיר את העגבניה עוד חמש דקות במים החמים.

להסיר מהעגבניה את החלק עם הגבעול,

להכניס את כל העגבניות למעבד מזון, ולטחון לרסק. או למרקם יותר גס, איך שאתם אוהבים. לשמור בינתיים בצד.

בסיר הבישול מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל קצוץ דק. מטגנים עד הזהבה.

מוסיפים את הגזר מגורר גס,

מערבבים וממשיכים לטגן כ- 5 דקות , מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים,

מוסיפים קופסה רסק עגבניות מדוללת במים (מהכמות הכללית),

מערבבים ומתבלים,

מוסיפים תבלינים פלפל שחור, פפריקה, מלח, ו*סוכר (*שימו לב לטיפים בסוף),

מוסיפים עשבי תיבול, פטרוזיליה קצוצה, ואורגנו טרי / או יבש.

מבשלים כ- 30 דקות עד שהגזר התרכך,

מתקנים תיבול.

טיפים והערות:

אפשר לרסק את העגבניות עם הפטרוזיליה והאורגנו , למרקם הרצוי, עדין או גס יותר.

אפשר לבשל את האורז בתוך המרק, ואז לשים לב אם יש צורך להוסיף נוזלים/מים במהלך הבישול.

אפשר להוסיף (למי שאוהב), בהגשה, כף שמנת חמוצה למרכז הצלחת.

העדפתי לבשל אורז בנפרד, ומי שרצה יותר סמיכות הוסיף לעצמו.

לא להתפתות להוסיף יותר מדי סוכר, המרק משנה את טעמו בשעות שאחרי הכנתו, והחמצמצות היא אחד ממאפייניו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת