55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

פה גדול

ביסטרו מיכאל- הגליל פורח

05/05/2015
ביסטרו מיכאל- הגליל פורח

ביסטרו מיכאל, מושב לימן, טל. 050-9821250. לא כשר

ביסטרו מיכאל היא מסעדה שבה מבשל השף מיכאל גרטופסקי.

המסעדה שוכנת במושב לימן, צפונית מעט לנהריה.

גרטופסקי בישל במשך שנים בסושיאל קלאב בתל אביב, ובשנת 2013 החליט לעבור לצפון ולפתוח מסעדה.

התפריט כאן מחולק ל-5 קטגוריות: מנות התחלה, מנות המוגדרות "בלאדי- מאכלים וחומרי גלם אותנטיים בהשראה אזורית", ומנות מהים, פסטות ובשר. התפריט משתנה מדי יום בהתאם לחומרי הגלם שמגיעים מהסביבה, כך שלא בטוח שכל המנות שתראו בפוסט נמצאות כל הזמן בתפריט.

במהלך טיול שערכתי לאחרונה בצפון ביקרתי במסעדה. חלל המסעדה מעורר התפעלות. מבחוץ לא רואים כלום, וקשה להאמין שיש במבנה הזה מסעדת שף. כשפותחים את הדלת, מגלים חלל כפרי בצבעי אדמה חמימים, בעל תאורה חשוכה יחסית. החלל חמים, נעים ומשתלב היטב באווירת הצימרים שיש כאן בשפע מסביב. לרגע היה נדמה שהגעתי לצימר. זו אחת המסעדות היותר חמימות ונעימות שיצא לי להיות בהן, ושהאווירה בהן מוסיפה הרבה לחוויה.

 

צילום המקום (מקור התמונה)

 

 

 

למנה ראשונה הזמנו סלט עונתי עם פקוס, עגבניות, נענע, המון זעתר טחינה ושמן זית (44 שקלים): פקוס הוא ירק הדומה למלפפון, בעל מרקם קשה יותר וטעם מעניין יותר, ונעשה בו שימוש רב במטבח הפלסטיני. הסלט היה קליל, רענן וטעים, בעל תיבול מדויק ומוצלח.

 

מנה נוספת שגודלה כגודל מנת ביניים, היתה שוק טלה מפורקת מהעצם, ירקות וקרם חצילים שחור (78 שקל): מנה מהספיישלים של היום. נתחי הטלה היו רכים וממש נמסו בפה. קרם החצילים היה מעולה, בעל טעם מעושן שהחמיא לו. ביחד, היתה זו מנה בעלת טעמים מרתקים ומיוחדים. החיסרון היה שהיא נגמרה מהר מדי, יכלו להיות נדיבים קצת יותר. בהרבה מקומות אכלתי שוק טלה. זו של ביסטרו מיכאל היתה המנה הטובה ביותר, ביחד עם מנת אוסובוקו טלה האלוהית של הדיקסי

 

לעיקריות בחרנו בשתי מנות מהאגף האיטלקי בתפריט:

פפרדלה בעבודת יד עם קציצות טלה, ארטישוק, אפונה ופרמזן עם (92 שקל): המנה לא הגיעה חמה מספיק והוחזרה לחימום נוסף. לאחר שחזרה, התגלתה פסטהעתירת חלמונים, עשויה היטב אל דנטה, וקציצות שהיו בעלות טעם חזק וטוב של טלה. המנה כללה גם מעט רוטב מציר טלה ופטריות בשרניות. המרכיבים היו טובים כולם, והתוצאה היתה מנה טובה וטעימה, אם כי היה חסר רוטב שיחבר בין המרכיבים ויהפוך את הפסטה מטובה למצוינת. גם פה, היה מקום לדעתי להגדיל את המנה או לחילופין להפחית מעט במחיר.

 

 

ריזוטו עם פטריית כמהין מיער ברעם (92 שקל): אז גם בארץ התחילו לגדל פטריות כמהין, ביער ברעם בצפון. מסתבר, שבשנים האחרונות החלו בניסוי של גידול פטריות כמהין שחורות תוצרת ישראל. על פי כתבה ששודרה בטלויזיה, מדובר בגידול שמנסה לדמות את הטעם המקורי של הדבר האמיתי מצרפת. מדובר בגידול מורכב, שלוקח זמן רב, וכתוצאה מכך גם עלות הפטריות היא בהתאם.

במנה שהזמנו, שבבי פטריות כמהין פוזרו על הריזוטו. האם זה היה הדבר האמיתי מצרפת? אינני יודע כי לא טעמתי את כמהין בצרפת, אבל הטעם שלהן היה בשרני, מתקתק ומאוד מאוד טעים. המנה עצמה היתה מעולה. האורז, שהיה במרקם נגיס (ולא דייסתי כפי שקורה במקרים רבים), ספג היטב את טעמי הכמהין (כנראה שמן כמהין. הוא לא הרגיש סינטטי כמו במקומות אחרים). בנוסף, המנה כללה כמה סוגי פטריות נוספים ופרמזן. התוצאה היתה מנה אדירה, עמוקת טעמים כזאת שהייתי יכול לאכול ללא הפסקה. מנה שאסור לפספס כאן.

 

לקינוח חלקנו שוקולד מושחת (42 שקל), קינוח שכלל בראוניז, טוויל שוקולד לבן ומוס שוקולד היה הקינוח. הבראוניז היה מוצלח ולא מתוק מדי, הטוויל שוקולד היה מעולה, ורק המוס היה סביר ויכל להיות שוקולדי יותר. היה חסר משהו שישבור את השוקולדיות, אבל זה היה קינוח טוב.

 

על חשבון הבית חלקנו קרם מסקרפונה עשיר ומלא טעם עם תותים ורוטב תותים. קינוח קליל, עשיר, בעל טעם מתוק- חמצמץ, שסגר ארוחה מלהיבה.

 

לפני הסיכום, כמה מילים על השירות: כבר מהפתיחה ניתן היה לחוש בחמימות לא רק בגלל העיצוב, אלא גם מהאירוח. קיבלנו שירות מאוד לבבי, נעים ומקצועי. אחד מבעלי המסעדה ניגש לשולחן והציג את עצמו. בסוף הערב הוא ניגש שוב וביקש לשמוע חוות דעת. כמו כן, הצגנו בסמארטפון שובר לקינוח חינם, אך מסיבה כלשהי לא ניתן היה להעביר אותו במחשב. לאחר ניסיונות ארוכים של המלצרית והאחמ"ש שלא צלחו, ניתן בסופו של דבר הקינוח בחינם. במקום אחר היו אומרים שאי אפשר. כאן פעלו אחרת. אלה הדברים הקטנים שהופכים שירות למושלם ממש.

ביסטרו מיכאל זו לא עוד מסעדה. זו מסעדה מצוינת ממש. לא בכל יום זוכים לאכול ארוחה כזו. ארוחה בעלת טעמים מרתקים, ארוחה כיפית ומלהיבה, מתוכה 2 מנות שנגעו בשמיים (ריזוטו ושוק טלה). השף כאן לא מנסה להמציא מחדש את הגלגל, אלא משתמש בחומרי גלם טובים ומבצע אותם בצורה האופטימלית. לדעתי, מעט יקר פה מדי, אבל בכל מקרה- ביסטרו מיכאל היא מסעדה מעולה, שהיתה יכולה בקלות להשתלב בין המסעדות הטובות בתל אביב. טוב שהיא נמצאת בצפון, בטיול הבא סביר מאוד שאחזור לשם.

 

דירוג:

אוכל: 9.5

שירות: 10

מחיר: 8.5

אווירה ועיצוב: 10

לסיכום: מסעדה פנטסטית עם אוכל טעים ומוקפד. למי שבאזור- אסור לפספס.

ציון כולל: 9.5

 

חשבון:

סלט פקוס: 44 שקל

שוק טלה: 78 שקל

ריזוטו: 92 שקל

פפרדלה: 92 שקל

קינוח שוקולד: 42 שקל

קרם מסקרפונה: ע"ח הבית

סה"כ: 348 שקל

 

מידע נוסף

חניה: יש חניון צמוד בחינם.

מנה מומלצת: ריזוטו פטריות, שוק טלה

 

אתר ביסטרו מיכאל

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל oreldi אלא אם צויין אחרת