00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

שומשומשומשומשום

04/05/2015
שומשומשומשומשום

בסבב "ההשלמות" של הבקר בעוד מרביתנו מחפשים לקנות מיני פינוקים לקראת בואה של שבת המלכה: מתוקים, פירות, גלידות או פיצוחים הגעתי לסניף עדן לקנות תבלינים, קטניות ואגוזים. תוך שאני עורמת שלל שקיות לפני שקילה, נפל מבטי על "גבעת" חטיפי שומשום שניצבה ליד עמדת השקילה. המחיר שהתנוסס עליה נראה לי מוגזם ביחס למחירו הנמוך של השומשום שארזתי בשקית. (פי 4) . באותו רגע ידעתי שבשובי הביתה אכין אותן לבדי ואשדרג עם זרעוני חמנייה. משום מה "יצא לי מראש" וכבר מזמן לא פינקתי את בני הבית במתוק הבריא הזה. קניתי 400 גרם שומשום בעלות של פחות מ10 שקלים סיימתי את הקניה והגעתי הביתה מרוצה. את מתכון החיתוכיות אלתרתי ברגעים והכנסתי לאפייה אחרי שהלזניה שמלאה את הבית בניחוח של שבת.

החומרים היבשים

בדרך לתנור

המרכיבים:

400 גרם שומשום -קליתי אותו מעט בתנור על חום נמוך

כוס סוכר

חצי כוס שמן

כפית מלח

כוס קמח+כפית אבק אפיה

חופן זרעוני חמניה

2 ביצים

ההכנה:

בקערה קטנה טרפתי את השמן והביצים

בקערה גדולה יותר ניפיתי את הקמח והוספתי את שאר החומרים היבשים

אחדתי בהדרגה את שתי התערובות תוך שימוש במטרפה

העברתי לכלי פיירקס

יצרתי ריבועים והכנסתי ל 30 דקות אפיה בחום 170 מעלות.

עכשיו גם לי יש

שומשומשומשומשומשומשוםwink

ריקי ברוך

מאמנת אישית וקבוצתית עיתונאית רשת, בלוגרית.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת