00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

לחם שיפון ביתי

לאחרונה אני מחפשת סוג מאוד מסוים של לחם, שטעמתי באיזה כריך קנוי, אבל לא יודעת איפה משיגים לחם כזה, הוא היה מאוד טעים - מאחר שבחנויות הסופרמרקט לא מצאתי, החלטתי לעשות בבית ניסיונות. בינתיים הכנתי את הלחם הזה. להלן המתכון:

המצרכים:

250 גר' קמח שיפון

200 גר' קמח עם גלוטן

10 גר' שמרים יבשים

קורט מלח

2 כפות סילאן (או סוכר חום)

2 כפות שמן

1.5 כוסות מים (מהברז)

תוספות (לבפנים, ולציפוי):

חופן גדוש שיבולת שועל

חופן זרעי פשתן

חופן גדוש גרעיני דלעת

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את הקמחים ומנפים לקערה. מוסיפים שמרים, סוכר.

לוקחים כמעט את כל כמות התוספות (משאירים קצת לציפוי) וכותשים בכותש ועלי. מוסיפים את התוספות הכתושות לתערובת הקמחים.

2. מוסיפים את המים והשמן. לשים 2-3 דקות ומוסיפים מלח, ממשיכים בלישה עוד כמה דקות. סה"כ לשים 5 דקות. נותנים לנוח כמה דקות ולשים עוד קצת עד שהבצק נעים ומעט דביק.

3. שמים בקערה נקייה, מכסים בשקית ניילון ומניחים לתפיחה של שעה.

4. יוצרים מהכדור צורת נקניק, משמנים תבנית ומניחים בה את הבצק.

5. מתפיחים עוד 40 דק'. מברישים הבצק מלמעלה במים ומדביקים את יתרת התוספות ששמרנו בצד.

6. מחממים תנור ל-230 מעלות. אופים 25 דק'. מורידים את החום ל-200 מעלות ואופים עוד 10 דקות.

7. מוציאים ומצננים היטב לפני שטועמים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת