00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מכל האהבות שיש לחלום...

זכויות יוצרים

וופל בלגי - גם בפסח

והנה עוד רשומה שמתפרסמת באיחור,

אבל שוב... מוטב מאוחר מאשר אף פעם.

כמובן שאפשר לעשות את המתכון עם קמח תופח רגיל ולא רק תופח כשר לפסח.

אבל אם אני לא אכתוב, אני לא אזכור לשנה הבאה.

אז בבקשה - וופל בלגי כשר לפסח.

את המתכון לקחתי מהבלוג המעולה של איילת מטיילת, וקצת שיניתי אותו כדי שיתאים לקמח התופח הכשר לפסח.

האמת היא שהמחיר של הקמח הזה הוא שערורייתי בכל קנה מידה, אבל בדיוק הגיע אלי המכשיר החדש שקניתי,

ולא עמדנו בפיתוי להכין בו וופל בלגי. ומה לעשות שבדיוק היה פסח ואי אפשר קמח רגיל....

אז קנינו 3 חבילות, שוות ערך לארבע וחצי כוסות בערך.

עשיתי את המתכון בדיוק כמו איילת, רק שהכפלתי פי כמה.... (עד שנגמר הקמח)

מתכון לופל בלגי או לפנקייק

כוס קמח תופח

כוס חלב

ביצה

2 כפות סוכר

3 כפות שמן קנולה

כף תמצית וניל

היות והקמח בכל זאת שונה מהתופח הרגיל, העיסה יצאה מאד סמיכה, אז הוספתי עוד ועוד חלב עד שהגיע למרקם נורמלי. לגעתי הוספתי על כל כמות 3/4 כוס חלב, כלומר במקום כוס אחד שמתי 1+3/4, אבל אם עושים שווה לשים חצי כוס נוספת ואם צריך אז להוסיף עוד.

בזממן שאני הכנתי את הוופלים במכשיר (כי רק אני נוגעת בו...), טליה הכינה לנו קצפת, כי אם כבר שחיתות, אז עד הסוף.

ואני, שלא יכולתי כבר לאכול את כל המתוק הזה, הוספתי קצת קיווי חמצמץ שהוסיף לזה טוויסט מעולה. מומלץ.

בפעמים הבאות שהכנו, כבר הכנתי בלילה כמו שאני מכינה תמיד לפנקייק - הרבה חלב, 2-3 ביצים, 2 כפות סוכר, 1/3 כוס שמן וקמח כמה שנכנס עד שהבלילה יוצאת במרקם שאני רוצה.

תמיד יצא מעולה.

בתאבון.
יערה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ktumama אלא אם צויין אחרת