88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת אוכמניות ופירורים

עוגת אוכמניות ופירורים

 

 

 

 

 

 

עוגת אוכמניות ופירורים,

מישרים ומישרים שורות בלי להרגיש,

עוגה נימוחה, לחה, קרמבלית,

חמצמצות האוכמניות מתאזנת עם מתיקות העוגה,

רק כוס קפה על יד, וזהו...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נו תביאי ביס....wink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים לבצק פירורים:

1 כוס (140 גר` קמח),

1/4 כוס 050 גר` סוכר),

1/3 כוס דחוסה (60 גר`) סוכר חום כהה,

1 כפית קינמון,

קורט מלח,

100 גר` חמאה רכה מאוד / או מומסת ומצוננת,

 

אופן הכנת בצק פירורים:

 

בקערה בינונית מערבבים היטב את

הקמח + הסוכר הרגיל + הסוכר החום + הקינמון + המלח, עד קבלת תערובת אחידה

מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים במזלג למרקם פירורי גס (ראו הערות למטה בסוף), מניחים בצד.

 

 

חומרים לעוגה:

 

1 + 1/3 כוס (185 גר`) קמח,

1+ 1/4 כפיות אבקת אפיה,

1/4 כפית אבקת סודה,

1/4 כפית מלח,

1 כוס אוכמניות קפואות (לא מופשרות), / או טריות בעונה,

1 כוס 240 גר` שמנת חמוצה,

1+1/2 כפיות תמצית וניל טהור (מיקורמיק),

150 גר` חמאה רכה, חתוכה לקוביות,

3/4 כוס (150 גר` ) סוכר,

2 ביצים,

אבקת סוכר לקישוט, (ויתרתי ולא הורגש שחסר, מיותר לטעמי).

תבנית אפיה: 24X24 משומנת (השתמשתי בתבנית פיירקס מלבנית בנפח תואם),

אופן הכנת העוגה:

 

מחממים תנור מראש, לחום בינוני 180 מעלות,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מנפים יחד בקערה את הקמח + אבקת אפיה + אבקת סודה, +מלח,

 

בקערה בינונית מערבבים את האוכמניות + כף אחת מתערובת הקמח עד שהן מצופות ומניחים בצד.

 

 

בקערה קטנה מערבבים שמנת חמוצה + תמצית ווניל,

בקערת המיקסר מקציפים בעזרת וו גיטרה חמאה + סוכר במהירות בינונית כ- 5 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ואורירית.

מוסיפים בזו אחר זו את הביצים, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה,

מנמיכים מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת בפעמיים וקמח בשלוש פעמים לסירוגין, כלומר, מתחילים ומסיימים בקמח.

 

 

מקפלים פנימה את האוכמניות + הקמח, בעזרת מרית,

 

 

 

,

 

 

 

 

 

 

 

מעבירים לתבנית משומנת ומישרים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מפוררים מעל את בצק הפירורים,

אופים עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. (במתכון המקורי כתוב 45 דקות , אצלי ארך כשעה לערך).

מצננים צינון מלא בתבנית, מעל על רשת,

זה הזמן לפזר אבקת סוכר, (אם רוצים), כאמור, ויתרתי, העוגה מספיק מתוקה.

חותכים לריבועים ומגישים.

 

 

 

 

 

הערות :

*האוכמניות שהיו לי במקפיא, התמלאו בקרח,

שטפתי אותן והשארתי כמה דקות במסננת להגרת הנוזלים,

המשכתי אחר כך לפי הוראות המתכון.

** הפירורים שהיו אמורים להיוצר על ידי עיבוד עם המזלג, לא היו גסים מספיק,

ועל כן נעזרתי בפומפיה גסה לגרוד הבצק ופיזורו כשיכבה עליונה.

***המתכון של רוני ונציה,

פורסם בעיתון לפני כמה שנים,

ומאז הוא שמור עימי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת