1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

לחם לבן בתוספת סובין ועגבניות מיובשות

01/05/2015

אני כול כך אוהבת לאפות לחם בבית ,הריח הנפלא שממלא את הבית ,

הלחם החם שיוצא מהתנור ,לפרוס את הלחם ולשמוע את הקרנץ' המשגע

פשוט מעולה ,אין כמו לחם פרוסת לחם טרי עם חמאה יאמי ,

המתכון פשוט מאוד להכנה .

500 ג'ר קמח לבן שטיבל ללחם

1 כף שמרים יבשים

11/2 כוסות מים פושרים

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

1/4 כוס סובין

חופן עגבניות מיובשות קצוצות בשמן

2 כפות שמן (השתמשתי בשמן של העגבניות)

אופן ההכנה :

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח ,מוסיפים את השמרים ומערבבים ,

מוסיפים הסוכר ואת המים בהדרגה ומעבדים עד לקבלת בצק ,

מוסיפים לתערובת הבצק מלח,שמן ,ואת הסובין ,ומעבדים במשך 10 דקות ,

עד שמתקבל בצק רך ,מעט דביק ומבריק .

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו .

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מוסיפים את העגבניות מקפלים את הבצק מספר פעמים ,

שהעגבניות יפוזרו באופן שווה בבצק ,

מעצבים לצורה הרצויה ,אפשר כבר להעביר לתבנית

שבו הלחם יאפה .

מניחים להתפחה נוספת כחצי שעה ,

מחממים תנור ל200 מעלות ,מניחים תבנית קטנה עם מים רותחים ,

חורצים על הלחם כ3 חריצים אפשר לפזר מעט קמח ,

לפני שמכניסים את הלחם לתנור ,מנמיכים את חום התנור ל190 מעלות ,אופים כ30 דקות עד שהלחם זהוב ,קל ,

ומשמיע צליל חלול .

מקררים היטב לפני שפורסים .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת