00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

פלאפל משפחתי.

פלאפל משפחתי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כמי שאינה אוכלת בשר אך מבשלת הכל ומפנקת את בני הבית במטעמים שונים החלטתי שדווקא היום אחרי יום העצמאות וארוחות הבשרים הגדולות ראוי להגיש ארוחות קלות על בסיס ירקות טריים, כבושים ומבושלים. 

במסגרת ההתנסות שלי במוצרי מותג הבית של שופרסל קבלתי לקראת החג את הטחינה המוכרת לנו ומאד אהובה של שופרסל, חמוצים כבושים, גרעיני תירס שמככבים בסלטים, במרקים, בפשטידות וסתם כתוספת קרה/חמה, כרוב כבוש שהולך עם או בלי פלאפל ועוגיות מתוקות לקינוח לצד הקפה של בן ערביים. 

 

 

בחרתי להכין לצהרי שישי ארוחת סלטים ופלאפל. ערכתי את מגוון הסלטים והחמוצים על השולחן הכנתי טחינה נפלאה הפעם עם המון שום ולימון וללא פטרוזיליה (לבקשת הבן) .

טיגנתי כדורי פלאפל חמים שהגשתי היישר לשולחן הערוך בכל התוספות והפיתות החמות. החבר'ה שלי הכינו לעצמם חצי מנות פלפל עם המון טחינה, סלטים וכרוב חמוץ. הסעודה המשפחתית היתה לכולנו חגיגה. 

 

 

 

 

ולפני המתכון כמה מילים על הפלאפל שלנו: 

ויודעים מה מקור השם "פלאפל"? על-פי דעה מסויימת מהמילה "פילפיל" (פלפל בערבית). על-פי דעה אחרת מהמילה pippali (גם כן, פלפל, אבל בסנסקריט). לגירסה העשויה מפול קוראים "טעמייה", והיא נפוצה בעיקר במצריים.

 

הפלאפל הישראלי הוא הכי אוורירי, וזה בגלל המסורת של הוספת לחם וסודה לשתייה. במקור, הם התוספות הללו נועדו נפח אותו, ולנצל את שאריות הלחם היבש בבית – בדיוק כמו שעשו עם קציצות בשר ודג. אבל האמהות הפולניות שהגו את הרעיון כנראה הבריקו, כי רוב הישראלים מעדיפים את הפלאפל שלהם אוורירי ונימוח, בניגוד לפלאפל הערבי שהוא דחוס יותר. אפשר למצוא פלאפל גם בסוריה, לבנון, טורקיה, פקיסטן, וקצת פחות מזה ביוון. המהגרים הטורקים והלבנונים הביאו את הפלאפל גם לאירופה. 

מקור השם פלאפל הוא, ככל הנראה, בשפת הסנסקריט; במקור הוא היה עשוי בכלל מפול ומי שהמציא אותו הם נוצרים קופטים ממצרים. כמה דברים שסביר להניח שלא ידעתם על המאכל הלאומי שלנו. ועכשיו אתם מוזמנים להכין לכם את הפלאפל - את המתכון לפלפל לקחתי מכאן

 

המצרכים:

2 כוסות גרגרי חומוס, מושרים במים למשך 12 שעות בערך

פירורים משתי פרוסות לחם שחור (אפשר לפורר במעבד מזון)
5 שיני שום קצוצות
2 כפיות מחוקות סודה לשתייה
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי בצל קטן קצוץ
כף גדושה גרגרי שומשום
כפית כמון
כפית פפריקה
מלח (פחות מכפית מחוקה), פלפל
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

א. שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס ומכניסים למעבד מזון, עם השום, הבצל והתבלינים. מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח. אם צריך מוסיפים קצת מים. ב. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. 

ג. מכסים ומניחים בצד (הכי טוב במקרר) לחצי שעה עד שעה.
ד. מחממים שמן עמוק (צריך להיות חם אבל לא רותח).
ה. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
ו. צרים כדורים ומטגנים עד לקבלת צבע של פלאפל. בכל מקרה התחילו מטיגון של קציצה אחת – טגנו, טעמו ותקנו את התערובת לפי צורך.

 

 

שבעתם? זה הזמן לשיר.... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ריקי ברוך 

מאמנת אישית וקבוצתית עיתונאית רשתבלוגרית. 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת