77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

סלט חצילים ומטבוחה ליום העצמאות

לכל מי שעושה על האש בחג העצמאות, זה מתבקש להכין סלט חצילים ומטבוחה.

חצילים על האש

להניח חצילים על המנגל ולשרוף, לקלוף, לשים במסננת לכמה דקות להגיר נוזלים, לרסק במזלג, להוסיף לפי הטעם: שיני שום קצוצות, מלח, מיץ לימון ושמן זית. אפשר להוסיף טחינה מוכנה.

חצילים על האש בטחינה

אותו דבר כמו המתכון למעלה, לפני התבלינים מוסיפים טחינה מוכנה שכבר יש בתוכה את התבלינים.

סלט מטבוחה

מצרכים:

1.     1 קילו עגבניות אדומות ובשלות - שטופות וחתוכות לקוביות

2.     2 גמבה - לשטוף ולקצוץ

3.     פלפל ירוק חריף למי שאוהב - לשטוף ולקצוץ - אני שמתי פלפל שאטא

4.      10 שיני שום קצוצים

5.      1 כף מלח

הוראות הכנה

1.     להכניס לסיר את כל המצרכים, לערבב ולהביא לרתיחה

2.     לאחר שרותח, להנמיך מעט את האש ולבשל על אש קטנה בסיר לא מכוסה, עד שהנוזלים

        מצטמצמים ומקבלים מרקם די סמיך, בערך שעה עד שעה וחצי

3.     מידי פעם לערבב שלא ידבק לסיר, לקרר ולהכניס לצנצנת סגורה ולשמור במקרר

אני מאחלת לכל בית ישראל חג שמח וטעים 

 תודה לכל מי שביקר והגיב לי בבלוג 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת