00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

אורז עם ירקות

אורז זה דורש יותר השקעה ויותר מרכיבים מהממוצע, אבל התוצאה הולמת את המאמץ.

המצרכים הדרושים:

  1. 2 כוסות אורז ארוך (רצוי בסמטי. פרסי גם טוב)
  2. בצל גדול
  3. תפוח אדמה בינוני
  4. גזר גדול
  5. קישוא בינוני
  6. 4-5 פרחי כרובית גדולים
  7. 4-5 פטריות שמפניון טריות
  8. שמן זית לטיגון (ארבע-חמש כפות)
  9. 4 כוסות מים
  10. כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הבצל ואת תפוח האדמה ופורסים לפרוסות דקות
  2. מקלפים את הגזר והקישוא, שוטפים את הפטריות ופרחי הכרובית ומגררים את הכל דק בפומפיה או במעבד מזון
  3. מחממים חצי מכמות השמן במחבת גדולה ומטגנים בה את פרוסות הבצל ותפוחי האדמה עד שהן משחימות
  4. מעבירים את הבצל ותפוחי האדמה לסיר (מספיק גדול כך שיכיל את האורז), מוסיפים את שאר השמן למחבת ומטגנים את תערובת הירקות המגוררים במשך 2-3 דקות על אש גבוהה תוך ערבוב.
  5. מוסיפים למחבת את האורז והמלח וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות תוך ערבוב
  6. מעבירים את תערובת האורז והירקות לסיר (מעל תפוחי האדמה והבצל), מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
  7. מעבירים לאש קטנה - הקטנה ביותר שיש - ומבשלים כ-25 דקות בלי לפתוח את הסיר

 

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת