1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

לביבות עיג'ה מהמטבח הסורי

08/05/2015

את הליבובות האלה אני זוכרת שאימי  ז''ל הייתה מכינה בעיקר ביום חמישי כשהייתה

עסוקה בהכנות לשבת ,בדרך כלל הייתה מכינה לביבה אחת גדולה וחותכת ממנה

מנות לכול המשפחה ,מקור הלביבה מהמטבח הסורי ויש הרבה גירסאות ,זאת הגירסה

שאני מכירה וגדלתי עלייה .הפעם הכנתי כלביבות קטנות ,יש מי שמוסיפים כוסברה ,

שמיר ואף קישואים .

זכרונות מבית אימא ז''ל תמיד כייף להתענג על אוכל טוב .

לביבות עיג'ה מהמטבח הסורי

2 תפוחי אדמה גדולים

1 בצל בנוני

1 צרור קטן פטרוזיליה

4 ביצים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1/2 כוס פרורי לחם

(אני הוספתי 2 בצלים ירוקים)

אופן ההכנה :

לקלוף ולשטוף את תפוחי האדמה והבצל ,לגרד בפומפייה ,לסחוט היטב

את הנוזלים ,לקצוץ את הפטרוזיליה והבצל ירוק (קצצתי במאסטר סליירס )

להוסיף לתערובות ,להוסיף את הביצים התבלינים ופרורי הלחם ,לחמם שמן

במחבט ,ליצור לביבות בעזרת כף ,אני לקחתי בכפות הידיים והנחתי במחבט ,לטגן עד

להזהבה משני הצדדים .

להגיש עם סלט ירקות

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת