00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

סלט תפוחי אדמה וסלמון

סלט נהדר שהוא מנה בפני עצמה המכילה תפוחי אדמה, נתחי סלמון ושעועית ירוקה וכל זה עטוף ברוטב טעים.

המצרכים:

3-4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות

200 גר' שעועית ירוקה עדינה

1 נתח פילה סלמון של כ-600 גר', אפשר מופשר

מלח-פלפל שחור

קצת שמן זית

למשרה הסלמון:

1/4 כוס מיץ מלימון טרי + 1 כף סויה + 1 כף סוכר חום + 1 כף סאקה + 1 כף מירין/חומץ אורז + 1 כף גרידת לימון

 

לרוטב:

1 כף צנוברים

שמן זית

1 שן שום (עדיפות לשום טרי), כתושה

מלח-פלפל שחור

1 כף גדושה מיונז

1-2 כפות מיץ לימון

בצל ירוק, קצוץ

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כפית מלח, עד שהם עשויים.

2. מורחים את הסלמון בשמן, ממליחים ומפלפלים. צורבים את הסלמון על מחבת טפלון, הופכים ובינתיים מזגגים צד זה במשרה של הסלמון, לאחר שתי דקות, הופכים חזרה לצד שני ומזגגים גם אותו במשרה, ומטגנים עוד קצת, עד שהדג מוכן לטעמכם. מניחים בצד להתקרר. בוצעים את הדג לפיסות יפות.

3. מבשלים את השעועית הירוקה לפי הוראות היצרן.

4. מערבבים את תפוחי האדמה, נתחי הסלמון והשעועית הירוקה יחד.

5. מחממים מחבת וקולים את הצנוברים. שמים את הצנוברים במכתש, מוסיפים שמן זית וכותשים עם העלי (ניתן לעשות גם בצלחת בעזרת מזלג). מתבלים במלח-פלפל. מוסיפים שאר מצרכי הרוטב ומערבבים לאחידות, טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים עוד קצת שמן זית, אם צריך.

6. מוסיפים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב שיצופה כולו ברוטב.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת