88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת מרנג קצפת ופירות יער

11/04/2015
עוגת מרנג קצפת ופירות יער

 

 

עוגת מרנג קצפת ופירות יער + תותים טריים פרוסים

 

על  דף ניר אפיה מסמנים עיגול בעיפרון, והופכים את הדף.

באמצע  העיגול  מזלפים ספירלה של מקצפת, בשקית זילוף.

בהיקף של הספירלה, מזלפים כוכבים,  בצנטר כוכב , אלה השוליים המוגבהים.

 

 

שלוש  דיסקיות מרנג אפויות  יחדיו בטורבו, בחום נמוך 120 מעלות , ליבוש מלא

 על כל שיכבת מרנג,   קצפת, ומעליה מפזרים בשוליים תותים טריים פרוסים דק,

ביניהם פירות יער מסוננים, וחוזר חלילה.

שלוש שכבות של פינוק צרוף,  ועינוג החיך

גבשושיות קצפת מעל מילית הפירות, מדביקה את המרנג המונח מעל לקודמו,  מה שמבטיח את יציבות העוגה.

כל החומרים מוכנים, 

שלוש שכבות המרנג, הן כלי קיבול למילית הנפלאה, 

המילית מוכנה וקרה ( מהמקרר),

 הקצפת מוכנה אף היא, ההרכבה של העוגה ממש 

סמוך להגשתה, (וזה לא מסובך כשהכל מוכן מראש),

מוגשת  בצלחת נאה, 

פורסים  ומגישים משולשים,

או אוכלים יחד בכפיות, ומתענגים.

 

גבשושיות קצפת מעל הפירות, מדביקות את המרנג המונח מעל

הקרדיט לעוגה מפוארת זו: מדאם לולו

 

בשיכבה העליונה,  

מפזרים תותים פרוסים בליקר, (או שלמים), עורמים את פירות היער המסוננים,

המגירים את מיציהם האדומים,  ומגישים מיד, 

וגורפים מחמאות מכל הכיוונים...

 

מצרכים:

8 חלבונים,

600 גר' סוכר,

1 שקית סוכר וניל

אופן הכנה:

בסיר קטן שמים חלבונים וסוכר + סוכר וניל,

להניח את הסיר מעל סיר גדול יותר עם מים רותחים קלות, , מבלי שהתחתית נוגעת במים.

בוחשים עד להמסת גרגרי הסוכר, והחלבונים חמים למגע.

מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר, ומקציפים במהירות גבוהה, עד לקבלת  מרנג מאוד יציב, כ-10 דקות.

מסמנים על  3 ניירות אפיה 3 עיגולים בקוטר 22 ס"מ לערך. בעזרת טוש או עיפרון, והופכים את נייר האפיה,

מניחים את נייר האפיה הפוך עם הסימון למטה, שלא יבוא במגע עם הקצף.

מחממים תנור אפיה טורבו  120 מעלות.

לוקחים שקית זילוף עם צנטר כוכבי גדול, וממלאים  כל עיגול  נייר בספירלה של מרנג. או מורחים בכף ,

מסביב מצנטרים כוכבים  בהיקף העיגול, (באופן זה מתקבלים שוליים מוגבהים מעט, שיכילו את המילית). ראו תמונות.

מכניסים את התבניות עם המרנגים, לתנור שחומם מראש, לשעתיים, עד שהמרנגים, יבשים, יציבים ונפרדים בקלות מנייר האפיה.

מצננים היטב בטמפרטורת החדר, 

עד כאן אפשר יום יומיים מראש,

 לסגור בכלי אטום היטב, נגד לחות. בטמפרטורת החדר.

 

המילית:

מבשלים 1/4 כוס סוכר + 2 כפות ליקר פירותי  (דובדבנים, אגסים, בננה)+  3 כפות מים כ- 3 דקות על להבה נמוכה.

מוסיפים    1 ח'  (כ- 300 גר' לערך), פירות יער מעורבים קפואים, מבשלים יחד  בדיוק  1 דקה !

(תערובת פירות היער הקפואים חמוצים, והמתיקות ממש מתבקשת במתכון).

מצננים ושומרים עד להרכבת העוגה במקרר, לקירור מירבי.

קצפת פירות יער:

1 שמנת מתוקה (250 מל'),

1/2 ח' אבקת פודינג וניל (40 גר'),

1 גביע  קטן יוגורט פירות יער / או דובדבנים,

אופן הכנת קצפת פירות יער:

להקציף  בקערת המיקסר שמנת מתוקה + פודינג וניל  לקצפת יציבה,

להוסיף בעירבוב ידני את יוגורט פירות היער.

קצפת וניל:

1 מיכל (250 מל') שמנת מתוקה,

3 כפיות סוכר,

2 כפיות אינסטנט פודינג וניל,

אופן הכנת קצפת וניל:

להקציף כל החומרים יחד לקצפת יציבה.

 10 תותים שטופים היטב ויבשים, לנקות  מגבעולים, 

כפית סוכר,

כף ברנדי,/ או ליקר קירסאו,  או ליקר פירות יער, 

אופן הכנה:

לפרוס 10 תותים  לפרוסות דקות

 לפזר עליהן כפית סוכר + כף ליקר קירסאו / ברנדי / או ליקר פירות יער.

לערבב קצת.

אופן הרכבת העוגה:

(בסמוך להגשה,  הכי סמוך שאפשר ), 

מעבירים את פירות היער למסננת, לסינון מהנוזלים,  ׁ(לשמור את הסירופ הנפלא הזה בצנצנת, להרטבת עוגה, לקישוט גלידה, וכד')

על צלחת הגשה נאה מניחים דיסקית מרנג,

בעיגול הפנימי מורחים חצי מקצפת פירות יער, 

עליה מורחים 1/3 קצפת וניל, מעל מפזרים קרוב לשוליים בעיגול,  פרוסות תותים  בסירופ ליקר, ומפזרים כף גדושה פירות יער מסוננים

מפזרים בשק זילוף או בכפית גבשושיות קצפת מעל התותים, ובהיקף העיגול, כדי שהמרנג הבא ידבק לקודמו.

מניחים מרנג שני,

מורחים  1/2 שני, קצפת פירות יער,

מעליה מורחים 1/3 קצפת וניל,

מעליה מפזרים תותים פרוסים בסירופ ליקר,  וכף פירות יער מסוננים.

מפזרים גבשושיות קצפת מעל התותים להדבקת המרנג השלישי והאחרון,

מורחים קצפת וניל

מקשטים מעל בתותים, פרוסות קיווי אם יש, ועורמים בצורה נאה, את פירות היער הנותרים, 

מגישים מיד לשולחן.

אם בכל זאת מכינים  זמן קצר מראש,  (עד שעתיים), יש לשמור במקרר!

(הכנה זמן רב מראש, תביא לקריסת העוגה, והתפרקות המרנג).

 

קריאות ההתפעלות לא  יאחרו להגיע...

 

קבלו קישורים :

עוד מתכונים עם תותים

תותים בשמנת מתוקה / קצפת

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2745598

תות שדה בשמנת חמוצה, יוגורט

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2765905

גלידת יוגורט תות /פטל

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2577317

עוגת גבינה מסקרפונה ותותים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2535300

לפתן תותים / פונץ קר

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2535300

ריבת תותים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2507601

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת