33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

חמוצים סיניים- פאו-קאיי

חמוצים סיניים- פאו-קאיי

מאוהבת בירקות מוחמצים בטעם חמוץ מתוק ובגיעות עדינות של חריפות. שנים שהייתי קונה אצל בחורה סינית שטפלה בקשישה, עד שזו נאלצה לעזוב את הארץ. 
התגעגעתי לטעם של החמוצים שלה.
העולם קטן, ובפייסבוק מצאתיה ובקשתי מתכון  היא הסברה לי שכל מרכיבי הטעם נבנים מהמרינדה שיוצקת על הירקות.
את המרינדה יש להכין יום מראש למיזוג טעמים מושלם (אני ישראלית ממהרת חכיתי שעה והכנתי)  
את הירקות(למעט המלפפון) היא נוהגת לעסות עם המרינדה דקות ממושכות 
היא מספרת שהיתה מכינה עם חומץ אורז עדין אבל בישראל העדיפו הלקוחות עם חומץ הדרים ..
עוד מספרת שהם נוהגים לפזר שומשום רצוי שחור בהגשה . לא ניסתי.
חברים, זה טעים בטירוף . מומלץ לכל. 

ה
מרינדה 

1 כוס חומץ הדרים (לא סנטטי!!)
3/4 כוס סוכר( לסוכרתיים - אפשר תחליפים או סטויה נוזלית) 
3 כוסות מים 
3 כפיות מלח 
שורש ג'נג'ר טרי פרוס דק לפי הטעם (כ6-8 פרוסות 
לחמם בסיר עד המסת הסוכר 
להכין כשעה מראש למיזוג הטעמים 

הירקות שאני הוספתי (לצנצנת 4 ליטר) 

½ כרוב פרוס 
½כרובית מופרדת לפרחים ומושרת רבע שעה במים רותחים, 
5 גזרים פרוסים (אפשר ג'וליאנים או מגוררים גס)
4 פלפלים צבעוניים פרוסים לרצועות 
1-6 פלפלים חריפים פרוסים לרצועות 
6 מלפפונים פרוסים בקליפתם  

**ניתן להוסיף קולורבי, צנון גדול, לפת.

ההכנה 

להניח את הירקות בקערה גדולה  למעט המלפפונים 
לחמם את המרינדה ולצקת על הירקות 
ולעשות מסג' מפנק לירקות  לספיגת טעמים 
להוסיף
1-½ כוס רוטב צ'לי מתוק או חריף 
להוסיף מלפפונים ולערבב
לסדר בצפיפות בצנצנת לצקת את הרוטב
ניתן לאוכל מיד אבל למחרת זה  הרבה יותר טעים 
נשמר במקרר לתקופה ממושכת. 


תהנו 
גם מפריחת האביב שבחצרי 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת