00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

מצה בריי כמו של אמא, אבל עם גבינה

אצלנו בבית קוראים לזה "בבקה", מדובר במצה מטוגנת כאשר המרכיבים העיקריים הם שברי מצה וביצים. אמא שלי נוהגת להכין אותה לחג הפסח, אבל הגרסה שלה יוצאת בד"כ שומנית. אז אני שיפרתי והוספתי לה גבינה צהובה.

 

המצרכים:

3.5 מצות

1 כוס חלב

3-4 פרוסות גבינה צהובה (לפי טעמכם), מגורדת

3 ביצים

 

קצת חמאה  (משהו כמו 1/2 כף - לא מומסת) + 1 כפית שמן קנולה, לטיגון

 

אופן ההכנה:

1. שוברים את המצות לחתיכות.

2. מרתיחים את החלב בסיר קטן ושופכים על המצות. מניחים שהן יספגו את החלב.

3. מוסיפים את הגבינה המגורדת והביצים ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.

4. מחממים מחבת עם החאמה והשמן. שופכים את התערובת למחבת ומטגנים, לאחר כמה שניות סוגרים עם מכסה וממשיכים לטגן. מטגנים משני הצדדים להשחמה יפה מאוד.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת