22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

על הסכין. סיפור. ויש שני מתכונים. זה לא בישול אבל ממש טעים. סלט אבוקדו וסלט טונה.

יש כמה דברים שאינני יכול לשאת. בדרך כלל אני לא אוהב להשתמש בביטויים מעליבים וגסים (אלא במקרים מקוממים ומעצבנים במיוחד). אבל לפעמים אין לי ברירה כי יש דברים שלגביהם אני לא מוצא ביטוי אחר שימחיש את סלידתי מהם. אז הפעם אשתמש בכמה – ואבקש את סליחתכם מראש. אחד הדברים שאינני סובל זה (ותסלחו לי) – שפים פלצנים. כאלה שיש להם כל מיני "יציאות" שרק הם והקב"ה יודעים מאיפה זה יצא להם.
 
יסלח לי שף מפורסם שלא אזכיר את שמו (לא נאה), על שאני מצטט אותו מתוך תכנית בישול בטלויזיה, ששודרה מזמן. משפט אחד שאמר, נתקע לי במוח עד עצם היום הזה. הוא הסביר מתכון כלשהו ובשלב החיתוך של אחד המרכיבים, יצא לו המשפט הבא: "אל תשתמשו בסכין בשקל – כי זה לא ייצא". חשבתי לעצמי (ושוב - סליחתכם) ינעל ראבאאאאק בשוק הפשפשים – מה לא ייצא? ממתי אכפת למלפפון כמה עלתה לי הסכין שבה אני חותך את האמ...אמא שלו? מה זה השטות הזאת?
 
אז לידיעתכם. לפני כשנה טיילתי באחד השווקים הנודדים, כמנהגי מדי פעם. אצל אחד הרוכלים שפרש את מרכולתו על שטיח שהיה פרוש על הארץ, עיני נפלו על סט 6 סכינים מהסוג הקטן, עם ידית עץ ולהב עם שיניים קטנטנות זערוריות כאלה, באריזה חתומה. 10 ש"ח. לקחתי, הפכתי בידי לכל הכיוונים. בעל המרכולת הבטיח לי שזו סחורה טובה. קניתי. שווה לסכן 10 ש"ח. בבית בדקתי: אחלה סכינים. כבר הספקתי כמה פעמים לחתוך אצבע יחד עם הירקות. אם משתמשים בסכין על לוח עץ או פלסטיק מספיק עבה – ולא על משטח זכוכית או שיש – נשמרת חדה הרבה הרבה זמן (עד היום לא קהו שיניהן כהוא-זה).
 
הסיפור של הפעם הוא שכבר כמה זמן אני רוצה סכין, מה שמכנים סכין שף. סכין שתהיה טובה, קשיחה, יציבה, חדה – אבל חדה באמת. בחנויות שראיתי – לא פחות מ-250 ש"ח (וזה היה הכי זול - ממש מחיר מציאה). עד כאן. עוד לא נפלתי על הראש. לפחות לא במידה שנגרם לי נזק מוחי בלתי הפיך. בשבוע שעבר, לקראת הפסח, סיירתי באחד הסופרמרקטים. מבצע סכין שף ב-10.90 ש"ח. כזו של 35 ס"מ (כולל הקת) עם להב רחב ויפה, שחלקו העליון עבה. תוצרת סין (היום הסינים אוכלים את כולם בלי מלח) עשתה רושם טוב. לסכן 11 ש"ח? שווה נסיון. קניתי שתיים. ניסיתי בבית. חדה? משהו מפחיד. מי שישתמש בה בלי להיזהר ישאל של מי האצבע על השיש ורק אז יגלה שזו האצבע שלו. אבל זה כבר יהיה מאוחר מדי.
 

אז הדבר הראשון שעשיתי – קצצתי בצל דק דק, הכי דק שיכול להיות. אחרי החיתוך עוד הוספתי וקצצתי חזור וקצץ. כמעט יצא לי רסק בצל. רק מעבד מזון יקצוץ יותר דק
.
 
אז הנה שני דברים שעשיתי מיד (אצלי שניהם נבלעים כליל תוך פחות מיומיים). סלט אבוקדו וסלט טונה.
 
1 בצל די גדול קצוץ כמו שתיארתי.
4 ביצים קשות
.
1 אבוקדו גדול (או בהתאמה - 2 קופסאות טונה במים. אפשר שאחת מהן תהיה בשמן. צריך לסחוט אותן מהנוזלים).
מלח ופלפל שחור לפי טעמכם.
 
כאן בא הפיצול.
לסלט אבוקדו 1 כף (או 2) גדושה מאד של מיונז.
לסלט טונה – 2 כפות (או 3).
 
לסלט אבוקדו גם חצי כף לימון (או כמעט כף), שלא ישחיר.
 
למעוך הכל היטב היטב במועך תפוחי אדמה. אחלה על מצה. הספקתי לאכול מזה רק פעם אחת - כשהכנתי. אחר כך הפרינצסות שלי בלעו הכל ולא נשאר לי לסיבוב שני. צריך להכין שוב.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת