00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

קניידלך מתובלים

 

הקניידלך-   אחד המאכלים המסורתיים לחג הפסח בקרב עדות אשכנז.

מאכל מזוהה עם חג הפסח, אך טעים להכין אותו גם בשאר ימי השנה.

 

הכנתי קניידלך מתובלים  בבצל ועשבי תיבול - מעניק עוד טעם וארומה .

הבצק הוא בצק רבוך כמו שעושים פחזניות ולחמניות של פסח.

 

 

מצרכים-

1 כוס מים
1/4 כוס שמן
1 כוס קמח מצה
1/4 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף בצל קצוץ דק 
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1כף שמיר קצוץ דק

 

אופן ההכנה-

להרתיח את המים והשמן בסיר, לאחר הרתחה להוריד מהאש ולהוסיף מיד כוס קמח עם אבקת אפיה, לערבב היטב ולהוסיף את הביצים ואת התבלינים הבצל הפטרוזיליה והשמיר

 

    .
 

להשהות את התערובת מעט בצד כ-15 דקות.
בינתיים להרתיח בסיר מים עם מלח ( אפשר עם כף אבקת מרק ללא מונוסודיום).
ליצור עיגולי קניידלך , מהכמות יוצאים כ-30 .
לבשל במים הרותחים כ-8-10 דקות.

 

   
 

לסנן . אפשר להגיש במרק .

אפשר להוסיף אותם לתבשילים כמו צלי עוף .לקראת סוף הבישול להכניס את הקניידלך לבישול ( לא צריך לבשל אותם לפני כן).

הקניידלך סופגים את טעם התבשיל ומתמזגים נהדר.

 

לערך התזונתי של המנה הכנסו לקישור http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6804

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת