00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

טורט קצפת ותותים מעלפת.-כשרה לפסח וקלת הכנה.

 

 

טורט קצפת ותותים - טורט קל הכנה מורטב בסירופ במילוי קצפת וציפוי ג'לי-

עוגה קלת הכנה ממש ממש טעימה- האורחים שלנו  מאוד נהנו- היא לא מוקפדת בקישוט ונראית כפרית -אבל היא קלת הכנה גם אתם יכולים להכין.

יש כאן הוראות מפורטות וארוכות. אבל ההכנה מאוד פשוטה. 

 

אופן הכנת הטורט; תבנית 26 ס"מ משומנת.

הכל מדוד בכוס בינלאומית;

 

1 כוס סוכר.

1 שקית סוכר ונילין.

6 ביצים גדולות מופרדות.

1 כוס קמח מצה דק לעוגה.

3 כפות קמח תפוחי -אדמה.

3 כפות שמן,

1 שקית אבקת-אפיה.

 

לסירופ;

1/2 כוס סוכר.

1 שקית סוכר ונילין,

1.5  כוסות מים

לערבב ביחד את כל חומרי הסירופ , אין צורך לבשל באש , יכול להיות שלא יהיה צורך בכל כמות הסירופ להרטבת העוגה.

 

לקרם;

2.5 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה.

5 כפיות סוכר.

1/2 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל.

להקציף ביחד את כל חומרי הקרם לקציפה יציבה.

1 קופסאת ג'לי תות -לפי הכנה לפי הוראות היצרן לציפוי התותים.

 

להכנת הטורט;

להכניס למקסר את החלבונים ולהתחיל להקציף כאשר החלבונים מלבינים להתחיל להקציף לקצף יציב להוסיף את החלמונים ולהקציף עוד כדקה.

להנמיך את המהירות לבינונית ולזלף את השמן.

להוריד מהמקסר ולערבב בעטיפה את קמח המצה , קמח תפוחי- האדמה ואבקת האפיה.

לשפוך את הבלילה לתבנית. לישיר

לאפות בחום בינוני כ-30-40 דקות עד אשר העוגה קפיצית למגע ולקרר.

 

כאשר העוגה התקררה לחצות אותה לשניים, להניח חלק אחד על צלחת הגשה, להרטיב עם הסירופ, למרוח חצי מכמות הקרם

ולפזר על הקרם את קוביות התותים. להניח על את החצי השני של העוגה. להרטיב בסירופ ולמרוח את יתרת הקרם להשאיר מסביב 

שוליים של כ-1 ס"מ לא מרוחים.

בשוליים הלא מרוחים מסדרים תותים צמודים אחד לשני.

וממשיכים למלא את האמצע בתותים מסודרים יפה.

מכסיסים את העוגה למקפיא לכחצי שעה.

מכינים את הג'לי ומזגגים את התותים בג'לי בעזרת מברשת או בעזרת כף.

למחרת אפילו העוגה משתבחת יותר בטעמה-

חג שמח לכולם.

 

 

מקציפים את החלבונים עם סוכר בהדרגה. לקצף יציב מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עוד כדקה.

מוסיפים שמן בזילוף

מוסיפים קמח מצה ,קמח תפוחי-אדמה ואבקת אפיה בעטיפה.

שופכים את העיסה מיישרים ואופים.

העוגה אפויה לאחר קירור.

חוצים את העוגה לשניים, מרטיבים עם סירופ.

מורחים חצי מכמות הקצםת ומפזרים קוביות תותים.

מכסים בטורט  השני, מרטיבים עם סירופ מורחים קרם.

מסדרים מסביב חומת תותים.

ממלאים באמצע בשאר התותים. -מכניסים למקפיא לכחצי שעה.

 מוציאים מהמקפיא ומצפים בג'לי תות. מקררים כשלוש שעות לפני ההגשה.

הנה העוגה מי רוצה פרוסה?



 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת