88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

חזרת - למה שלא תכינו לבד בבית?

למה לקנות חזרת אם אפשר להכין לבד בבית חזרת טריה וטעימה, בכלום עבודה.

קצת על החזרת למי שלא מכיר:

שורשי החזרת בעלי ריח וטעם חזקים עד כדי שבהמלך ההכנה, הם צורבים את העיניים ואת האף. לא קריטי.

אומרים שהחזרת נחשבת לאנטיביוטיקה טבעית שמעכבת גדילת פטריות וחיידקים.

בכף חזרת אחת יש 6 קלוריות בלבד (אפס אחוז שומן) ושפע של ויטמינים, אשלגן ומגנזיום.

עלי החזרת (שאותם אפשר למצוא בשווקים ממש עכשיו) הם מקור עשיר יותר לוויטמין C. ב-100 גרם עלים יש 200 מיליגרם ויטמין C.

עם כל כך הרבה סגולות טובות, למה שנוותר?

מצרכים:

  1. 2–3 שורשים של חזרת
  2. 4 סלקים בינוניים
  3. 1/2 כוס חומץ
  4. 1/4 כוס סוכר
  5. 1 כף מלח

הכנה:

  1. לבשל את הסלקים עם הקליפה במים עד להתרככות, לקרר ולקלף
  2. לגרד בצד הדק של הפומפיה או במעבד מזון
  3. לקלף את שורשי החזרת וגם אותם לגרד בצד הדק של הפומפיה או במעבד מזון
  4. לערבב את שתי התערובות
  5. לשפוך מעל חומץ סוכר מלח ולערבב
  6. להכניס לכלי אטום ולשמור במקרר לפחות לכמה שעות לאיחוד טעמים

שורש החזרת

החזרת מגורדת

ערבוב הסלק והחזרת

 

 

 

 אני מאחלת לכל בית ישראל חג שמח וטעים 

 תודה לכל מי שביקר והגיב לי בבלוג 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת