00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

שכבות מרנג שקדים וגנאש שוקולד לבן/חלב

04/04/2015

     

 

 

                           

 

קינוח מושלם לפסח.

עוגת שכבות מרנג שקדים ,גנאש שוקולד לבן וגנאש שוקולד חלב. 

הכנתי את העוגה במנות אישיות , קל ונוח להגשה. אפשר כמובן להכין עוגה אחת .

העוגה ללא קמח, מתאימה גם לצליאק.

 

המצרכים-  12 מנות אישיות

למרנג-

4 חלבונים בטמפרטורת החדר

1/2 כוס אבקת סוכר

1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים 

1/2 כוס שקדים טחונים עם הקליפה

1/4 כפית גרד לימון

 

לשכבות הקרם-

גנאש שוקולד לבן-

150 ג"ר שוקולד לבן

250 מ"ל שמנת מתוקה 

 

גנאש שוקולד חלב-

100 ג"ר שוקולד חלב

150 מ"ל שמנת מתוקה

 

לקישוט-

30 ג"ר שוקולד מריר

3 כפות שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה-

 

נתחיל בהכנת קרם הגנאש .

לחמם שמנת מתוקה ולהכניס את השוקולד הלבן  ולערבב עד שהשוקולד נמס .להכניס למקרר לקירור 

של לפחות 3 שעות או למקפיא לחצי שעה.

כנ"ל לעשות עם שוקולד החלב.

  

לאחר הקירור להקציף כל שוקולד בנפרד לקרם יציב.

להעביר לשקי זילוף.

 

 

הכנת שכבות המרנג-

להקציף את החלבונים לקצף יציב  לקראת הסוף להוסיף את אבקת הסוכר. 

לאחר שהתקבל קצף יציב להוסיף את השקדים וגרד הלימון .

להעביר לשק זילוף, ולזלף לתוך רינג בקוטר 5-6 ס"מ , השתמשתי בקורצן של עוגיות. 36 עיגולים.  

להכניס לאפייה לתנור מחומם על120 מעלות לכ-40-50 דקות או עד שמזהיב מעט ומתקשה.

לאחר שהתקררו , לחלץ בעדינות מנייר האפייה.

  

 

לזלף על המרנג שכבה של קרם לבן, להניח שכבת מרנג מעל ולזלף קרם שוקולד חלב, 

להניח עוד שכבת מרנג ולזלף שכבת קרם שוקולד לבן.

   

 

להמיס את השוקולד המריר עם השמנת במיקרו, להעביר לשק זילוף ולקשט מלמעלה 

   

קינוח מתוק... ומושלם   ללא קמח   -מתאים גם לפסח.

                        

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת