66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

קנלוני של פסח במלית בשר

קנלוני של פסח במלית בשר

בס"ד

 

מאפה נפלא של קנלוני כשר לפסח שהכנתי שנה שעברה וקצר מחמאות רבות, על פי מתכון של השפית מירי זורגר ושינויים שלי.

המצרכים לקנלוני:

4 ביצים

3 כפות קמח תפוחי אדמה

מלח,פלפל

1 כפית סוכר

1/2 כוס שמן

1 כוס מים

 

המצרכים למלית:

1 בצל גדול קצוץ

250 גרם בשר בקר טחון

5 שיני שום כתושות

צרור עלי כוסברה קצוצים

מלח,פלפל שחור

1 כף פפריקה מתוקה בשמן

 

המצרכים לרוטב:

1 כף גדושה רסק עגבניות

2 עגבניות מגורדות

5 שיני שום כתושות

מלח,פלפל שחור

1 כפית פפריקה

1 כף שמן

2 כוסות מים

 

אופן הכנת הקנלוני:

- מערבבים בקערה את כל המצרכים לתערובת חלקה ואחידה.

- משמנים קלות מחבת.

- שמים בעזרת מצקת קטנה או מחצית מצקת גדולה מהתערובת במחבת מניעים לצדדים שתקבל שכבה דקה ומטגנים עד להשחמה.

- מכינים כך את כל התערובת.

 

אופן הכנת המלית:

- מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד להשחמה.

- מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.

- מוסיפים את השום והכוסברה הקצוצה ומערבבים.

- מתבלים,מערבבים ומכבים את הגז.

 

אופן הכנת הרוטב:

- מניחים את כל המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה.

- מבשלים חמש דקות ומכבים.

 

- ממלאים כל קנלוני בבשר ומגלגלים תוך סגירה של הצדדים. מניחים בתבנית.

- שופכים את הרוטב מעל הקנלוני ומכניסים לאפיה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

- אופים כ- 40 דקות או עד להשחמה קלה.

 

**ניתן להכין מראש את הקנלוני הממולא וביום ההגשה לשפוך את הרוטב ולאפות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת