00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

לחמניות ופוקאצ'ות - בצק אחד נפלא

לחמניות ופוקאצ'ות - בצק אחד נפלא

 

 

 

 

 

 

 

מאז שהתחלתי ללמוד בקורס הבישול הבריא של אסף לשר אני מעיזה לעשות בבית דברים חדשים ויודעת שהתוצאות תהיינה בטוחות יותר. את בצק השמרים הזה למדנו להכין לפני שהצחלנו את רצף השיעורים כך שבסופו התענגנו על התוצאות שהלכו איתנו הביתה. 

בשישי האחרון בא לי לחגוג על המקסר החדש שקניתי - גם כשלא היתה לי סיבה יותר מידי מוצדקת החלטתי שהגיע הזמן להחליף אחרי 28 שנה.... בחרתי להכין את בצק השמרים ללחמניות. הלישה הממושכת וההתפחה הראשונית עשו את מרבית העבודה כך שהתוצאות שמחו את כולנו, ואני הרגשתי מנצחת אחרי שחוויתי מספר כשלונות  בנסיונות לאפות לחמניות בעבר. 

 

הצבתי את הספר של אסף לשר על מחזיק הספרים. 

 

 

החומרים נכנסו ללישה ממושכת של 8-15 דקות.

 

 

החומרים:

500 גרם קמח מלא ולבן מעורבבים ומנופים (אני השתמשתי הפעם בקמח לבן)

20 גרם שמרים יבשים

2 כפות סוכר

2 כפיות מלח

רבע כוס שמן זית או  100 גרם חמאה רכה.  0 אני מעדיפה שמן זית של אבא)

1.5 כוס מים או חלב (או לפי הספיגה) 

ההכנה:

מכניסים לקערת המקסר ולשים  עם וו לישה עד קבלת בצק אחיד. להמשיך על מהירות נמוכה עד 15 דקות. 

משאירים להתפחה במקום חמים - עד שהבצק יכפיל את נפחו.

מעבדים לצורה הרצויה את הבצק. מתפיחים שוב ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום גבוה עד להשחמה (בערך 6 דקות)

לצנן על רשת ולהנות.

 

 

 

הבצק תפח ואני חגגתי... 

 

רידדתי מעט ויצרתי לחמניות 

 

 

התפחה שניה

 

בחלק מהבצק הכנתי פוקאצ'ות

 

 

יצא מושלם 

 

 

 

בתאבון

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ריקי ברוך 

מאמנת אישית וקבוצתית עיתונאית רשתבלוגרית. 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת