33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

אנטיפסטי בשלל טעמים וצבעים

אנטיפסטי בשלל טעמים וצבעים


מאפה ירקות יפיפה בשלל טעמים, טעים בטירוף.הרעיון למאפה זה מהבלוג טועמים במטבח  אם שינויים שלי.
בכל אירוע זהו המאפה הנעלם במהירות ואהוב על כולם.
המיוחד במאפה הזה שהוא טעים כשיוצא ישר מהתנור וטעמו נשמר גם בהכנה מראש של יום יומים לפני הארוחה. 
במאפה מתאים לארוחה בשרית חלבית או טבעונית 
ותמיד תמיד קוצר מחמאות 
והכי כייף שזהו מאפה שניתן לגוון להוסיף והוריד ירקות לפי העונה, מה שיש,.

הירקות 

את הירקות הקשים כמו, תפוחי אדמה קטנים או חתוכים לפרוסות עבות ,קולורבי, כרובית, ברוקולי, גזר  סלק, וכ"ו,
אני חולטת במים רותחים למספר דקות(זהירות לא לבשל)
אני גם מוסיפה גם ירקות טריים ללא חליטה חציל פרוס , בטטה פרוסה, דלורית, דלעת ערמונים חתוכה לרבים  דלעת חתוכה לקוביות
 בצלי פנינה שלמים  או בצל סגול חתוך לחצאים, פרוסות פלפלים במגוון צבעים,
שומר חתוך לרבעים, שורש פיטרוזליה, שורש סלרי חתוך לבעים, ר
אשי שום שלמים,  עיגולי זקוני וקישואים, עגבניות שרי, 
סלסלה פטריות שמפניון/יער (יש להוסיף ב15 דקות אחרונות)
הקיצר חברים, 
כל ירק אפשרי , בחרו להשתמש בירקות העונה שאתם אוהבים

מכינים רוטב בשלל טעמים 

בשייקר או צנצנת בעלת מכסה הנסגר היטב לשים 

½ כוס שמן זית /קנולה
1 כף שמן שומשום  

4 כפות תבלין  בצל לחלופין אבקת מרק בצל 
4 כפות סילאן/ דבש 
3 כפות חומץ הדרים/ רגיל 
1 כף גדושה פפריקה מעושנת 
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק / חריף (אני לרוב שמה חצי חצי)
2 כפות  רוטב סויה
1 כף תבלין הרב דה פרובנס/ לחלופין תמין, בזילקום יבש ואורגנו יבשים

מלח ים אטלנטי( לאחרונה משתמשת באדום או שחור )
ופלפל  שחור גרוס טרי 
לערבב היטב בשייקר או צנצנת 

ההכנה 

להניח את כל הירקות בשקית גדולה נקיה 
לצקת את הרוטב ולנער היטב לציפוי כל הירקות .

הכנת התבנית

להניח בתבנית ניר אפיה 
מעליו לפרוס 2 שקיות קוקי גדולות (שיעזרו לנו להפוך את הירקות) 
לצקת את הירקות המתובלים 
ניתן להניח מעל 2-4 ענפי רוזמרין (אישית לא אוהבת)
 לכסות בניר כסף עבה היטב
ולהכנס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה המקסימלית  למשך רבע שעה 
להנמיך את התנור ל180 מעלות ולאפות 45 דקות .
להוציא מהתנור להוריד ניר כסף ולאפות עוד כחצי שעה בחום של כ200 מעלות או עוד שעה וחצי ב160 מעלות . 
כל 15-20 דקות להוציא מהתנור ולערבב ע"י כך ש"תופסים" את 2 הקצוות הנגדיות 
של שקית ה"קוקי" והופכים את הירקות. 
במידה ורוצים מעטה קריספי לירקות . 
ברבע השעה האחרונה הדלקו גריל ומניחים את התבנית מתחת לגריל למספר דקות
להשגיח היטב כי לא נעים לאכול שרוף

להגיש חמים,
בקיץ מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר. 


 

 חברים ... אנטיפסטי זה אמשחק.
בוחרים איזה ירקות שאוהבים, או שיש
מכינים רוטב טוב  ובכמה דקות הכול נכנס לתנור.
מה שבטוח אסור להתעצל הכינו כמות גדולה כי יש נטייה לדבר הזה להיעלם במהירות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת