00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

כיסונים /קרעפלאך ממולאים כבד קצוץ

                                 

                                

 כיסונים- מקור המאכל במטבח היהודי האשכנזי. 

נקראים גם קרעפלאך או ורניקס או פירוגן.

בצק דק ורך ממולא  במלית  כלשהיא -בשר, תפוחי אדמה , כבד  קצוץ ואפילו גבינות.

מבושלים במים רותחים, ואח"כ אפשר להוסיף בצל מטוגן או  לשלב בתוך מרק עוף.

מאכל שמזכיר לי ארוחות חגיגיות בילדותי אצל הדודה של אבי ז"ל , שעלתה מרוסיה .

היא הייתה מכינה את הפירוגן , עם מלית תפוחי אדמה ,מוגש עם המון בצל מטוגן נוטף שמן... והטעם,  גן עדן.

 

הכנתי את הכיסונים ממולאים בכבד קצוץ ומוקפצים לאחר הבישול בבצל מטוגן וגם חלק הקפצתי עם בצל מטוגן ופירורי לחם -מוסיף קריספיות.

 

הבצק הכי טוב שתכינו לכיסונים!

 

במקור הוא הוכן עם מרגרינה . אני החלפתי כמובן בשמן.

 

מצרכים-

3/4 כוס מים

4 כפות שמן

250 ג"ר קמח

מעט מלח

1 ביצה

 

הכנת הבצק- 

לחמם את המים עם השמן בסיר , לאחר רתיחה להוסיף 3/4 כוס קמח ולערבב , להוריד מהאש.

     

לקרר מעט את הבצק, להוסיף ביצה, לערבב מעט עד להטמעה  ולהוסיף את שאר הקמח והמלח. מתקבל בצק נעים רך וגמיש. 

לכסות ולהניח בצד למנוחה.

 

הכנת המילוי-

300 ג"ר כבד עוף

1 בצל גדול קצוץ

כפית סילאן

מלח פלפל

ביצה קשה

לטגן את הבצל מעט ולהוסיף את הכבדים לטגן מספר דקות מכל צד להוסיף  את התבלינים .

 

לאחר קירור לקצוץ את הכבד עם הבצל והביצה הקשה לקבלת תערובת קצוצה אחידה.

  

 

לחלק את הבצק ל-2 . לשטח את הבצק לעובי דק מאוד כמ"מ. לקרוץ עיגולים עם כוס גדולה ,להניח כפית מילוי ולסגור לצורת חצי ירח.

אפשר להשאיר כך או להדביק את הקצוות ליצירת צורה הדומה לטורטליני האיטלקי.

  

להרתיח מים עם מלח בסיר ולהכניס את הכיסונים לבישול של כ2-3 דקות .לבשל כל פעם כ-10 כיסונים.

אפשרות הגשה הכי טעימה בעיני -  במחבת טפלון, לטגן פרוסות בצל עד להזהבה יפה.

להוסיף את הכיסונים להקפיץ אותם כדקה עם הבצל לתבל בפלפל שחור ומעט מלח ולהגיש!  

אפשר להוסיף לבצל מעט פירורי לחם מעניק קריספיות לכיסונים.

                                        

פירוגן -

 אותו בצק ( אפשר ורצוי להכפיל כמויות). 

המילוי עם פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן- 

                                                                                                                                               

לבשל 2-3 תפוחי אדמה עם הקליפה.

לאחר קירור לרסק ולהוסיף בצל מטוגן מלח ופלפל.

 

   

 

בתאבון!

 

                                   

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת