00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

בישול בריא זה ממש לא טרנד חולף

בישול בריא זה ממש לא טרנד חולף

 

 

 

 

 

 

 

אפוי בתנור, מאודה, מוקפץ ובישול מדוייק הם שמות של שיטות ריכוך. מי בכלל שמע פעם את המונח הזה שיטות ריכוך? ולמה בעצם אנו מרככים את המזון? מה הגבול הנכון לריכוך חומר הגלם כך שיתפרק בפה ולא יבלע עוד לפני שהספקנו להפיק ממנו את מלא הטעמים. החברה שלי בבית כבר חוגגים כי... 

 

 

 

אני מתרגלת הקפצה 

 

 

לאחרונה חברתי לחוויה חדשה בחיי. בין כל עיסוקי הרבים, המתאמנים, הספורט, הסדנאות, האירועים הקולינריים וההשקות כבלוגרית מובילת דעה, הצטרפתי כמשתתפת פעילה בקורס בבית הספר של השף אסף לשר-מבשלים דרך חיים. קורס בישול כדי ללמוד איך לשמר אורח חיים בריא דרך האוכל

בבית מוקף גינה בשכונת הדר יוסף. באווירה נפלאה עם כוס "תה חובה"- מקומקום ענק ובו תה עלים המוכן לקראתינו בכל מפגש, אנו מתגודדים עטורי סינרים סביב שולחן משותף עם אסף ומקבלים עוד ועוד מיידע, טיפים ורזים שלא הכרתי גם אחרי 32 שנה במטבח הפרטי שלי ולא בלימודי בישול מקצועיים בעברי. המטרה - להפיק הנאה ותוצאות. 

 

 

 

לא זכור לי אם אי פעם נדרשתי להתייחס לשאלות הכל כך בסיסיות (אולי בשעורי ביולוגיה בכיתה ז') שמהתשובות להן הבנתי מהו מזון בריא, מהו מזון מזין, למה רצוי שנאכל אוכל מגוון, עד כמה יש להתייחס לערכיו של כל חומר גלם, והכי חשוב: ההבנה הבסיסית שאנו אוכלים כדי להזין את הגוף, לספק לו דלק ולא כדי להיות שבעים. מוטב לנו שנבשל ונאכל אוכל שכייף לנו, קל לנו ונח לנו לאכול.  הבחירה המועדפת לאותו כלי הבישול שיביא להצלחתו של התבשיל. מהי בעצם ההגדרה להצלחתו. כיצד לאחסן את התוצר הסופי, אילו הכנות מוקדמות ומתי מוטב לנו להעדיף, מתי מתבלים ולמה, איך יודעים להתאים למתכון שדרוגים ותוספות משתנות ובאילו דרכים נוספות ניתן להכין את השלוב הרצוי. 

 

המחבט הכבדה לוהטת והשום מתקרמל ללא להבה.

 

חווית הבישול בקבוצה קטנה בקורס משותף מתמירה את נסיון המטבח שהיה לנו עד היום. כולנו אנשים שבשלנו ומבשלים באהבה לאנשים היקרים לנו. בהתנסות החדשה הזו אנו שואפים לקרב את עצמנו ואת מי שאנו מבשלים לו ו/או איתו, לאורך חיים בריא ונכון יותר ולא רק בגלל שאנו עושים ספורט אלא בעיקר בגלל שחשוב לנו לאכול בריא ומזין.

 

 

 

שימו 

אם גם אתם רוצים להנות כמוני ולשתף את בני הבית באורח חיים בריא דרך האוכל. אתם מוזמנים לקבל כאן פרטים נוספים.

הקורס הקרוב יפתח עוד לפני חג הפסח המועד: 23/3/2015 יומי שני בין השעות 19:00-22:00

 

 

 

 

 

 
 

ריקי ברוך בחירות נכונות 

מאמנת אישית וקבוצתית בלוגרית. 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת