00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

תבשיל עדשים, קישוא וגזר בסגנון הודי

אין סוף לאפשרויות של המטבח ההודי. את התבשיל הזה הכנתי ממצרכים שהיו בבית.

המצרכים הדרושים:

  1. 1.5 כוס עדשים ירוקות
  2. 1 בצל בינוני
  3. 2-3 שיני שום
  4. 1 קישוא בינוני
  5. 1 גזר בינוני
  6. 1 כפית זרעי כמון שלמים
  7. 1 כפית מלח
  8. 1 כפית כמון טחון
  9. 1/2 כפית כורכום טחון
  10. פלפל שחור טחון טרי
  11. מעט אבקת צ'ילי
  12. כ-3 כוסות מים
  13. שמן זית - כ-3 כפות

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים וקוצצים את הבצל והשום
  2. מקלפים את הקישוא והגזר וחותכים לקוביות קטנות
  3. בסיר מחממים שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את זרעי הכמון ומטגנים כמה שניות. 
  4. מוסיפים את השום והבצל. מטגנים תוך ערבוב עד שהשום והבצל מזהיבים
  5. מוסיפים את קוביות הקישוא והגזר וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 2-3 דקות
  6. מוסיפים את העדשים הירוקות, את המים והתבלינים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה
  7. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהעדשים מתרככות אך עדיין אפשר לנגוס בהן - בערך 30 דקות
  8. מפעם לפעם מערבבים ובודקים את המצב. אם העדשים עוד קשות אבל המים התאדו לחלוטין מוסיפים עוד קצת מים

בתיאבון!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת