00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

כיסוני תפוחי אדמה טבעוניים מבצק מהיר

16/03/2015

אחרי שראיתי ברשת מבחר מאפים מבצק מהיר ("ספידי") החלטתי גם אני לנסות את ידי בהכנת כיסונים מהירים וטעימים, כמובן בגרסה טבעונית.
הכמויות מתאימות לשנים עשר כיסונים בגודל בינוני-קטן

 

המצרכים הדרושים:

לבצק:

  1. 2 כוסות קמח
  2. חצי כוס שמן קנולה
  3. חצי  כוס מים רותחים
  4. כפית מלח
  5. כ-2 כפיות שומשום
     

למלית:

  1. 3 תפוחי אדמה בגודל קטן-בינוני
  2. 1 בצל בינוני
  3. 1/2 עגבניה בינונית
  4. כ-5 עלי תרד טריים (למי שרוצה אפשר להחליף גם בעלים ירוקים אחרים כמו לדוגמא פטרוזיליה או בצל ירוק)
  5. כ-2 כפות שמן זית
  6. 1.5 כפיות מלח (אחת לבישול תפוחי האדמה וחצי לתיבול המלית)
  7. פלפל טחון טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הבצק פרט לשומשום בקערה בעזרת כף עץ
  2. כשנוצרת עיסה אחידה פחות או יותר לשים קצת עם הידיים לקבלת בצק אחיד
  3. מכינים את המלית:
    • מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה במים עם כפית מלח עד שמתרככים
    • קוצצים את הבצל, את העגבניה ואת עלי התרד
    • מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שמשחים ואפילו קצת נשרף
    • מוסיפים לסיר עם הבצל את העגבניה והתרד הקצוצים, חצי כפית מלח וקצת פלפל טחון, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב
    • מקלפים את תפוחי האדמה  ומועכים אותם בסיר יחד עם שאר המרכיבים - באמצעות כלי מיוחד או מזלג. יש להקפיד למעוך את כל הגושים הגדולים ולהמשיך לערבב עד שנוצרת תערובת אחידה פחות או יותר
  4. יוצרים מהבצק 12 כדורים בגודל פחות או יותר אחיד
  5. מפזרים בקערה את השומשום ומגלגלים בו את הכדורים כך שהשומשום יידבק לבצק
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות
  7. בתבנית גדולה עם נייר אפייה מניחים את הכדורים אחד אחד, משטחים אותם לעיגול בצק דק יחסית ומניחים במרכזו כף לא גדושה של המלית
  8. סוגרים את הבצק סביב המלית - אני הכנתי זאת בצורת משולש (באותו אופן של הכנת אזני המן)
  9. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כחצי שעה עד שהבצק הופך לפריך

בתיאבון!

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת