88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

לחם סקיפי שוקולד מריר או נוטלה - ללא גלוטן (מתגמיש ללחם כהה עשיר)

אחת לכמה מתכונים צץ לו מתכון שפשוט מתבקש לחסוך בתיאורים ובמילים ולתת לתמונה אחת או שתיים, גם מצלמת אייפון חובבנית שכמותי, לומר את כל מה שיש. טעים, יפה ופשוט מושלם. קבלו אותו את הלחם שישבה אתכם בקסמיו ולאחריו כל לחם הופך להיות 'לחם... אבל לא כזה לחם' 

מאוד התלבטתי באיזה מתכון להתחיל את הסנסציה בעולם הלחם עם כניסתה לשוק של תערובת ה'תגמיש ללחם כהה עשיר', תערובת של איכות צרופה ודגש על טעמים, גוונים וערכים תזונתיים שטרם נראו כמותם בעולם הללא גלוטן ולמיטב ידיעתי, אין גם מקבילה להם בעולם הגלוטן

קצת על התערובת, מה מיוחד בה ומשם למתכון שבחרתי לא רק בגלל התמונה שהצליחה לי בצילום אייפון (6 אמנם, אבל עדיין מדובר בסמארטפון...) אלא הטעם והמרקם שהקשו עלי להפסיק לנשנש את הלחם עם או בלי למרוח משהו. אגב, התוספת של הסקיפי או הנוטלה תורמת רבות למרקם, ללחות, לגוון אבל אינה הופכת את הלחם למתוק וגם ברמת הטעם - התוספות אינן מורגשות כמעט (אלא ברמיזה). 

סוף סוף מחזירים את הכבוד שאבד בעולם נעדר הגלוטן ל'קשה של הלחם' זו התערובת המתאימה להכנת קעריות מרק מלחם או לחמים 'תואמים' מחמצת עם או בלי תוספות: אותו הטעם, אותה האיכות – רק עשיר יותר תזונתית ובפחות זמן המתנה. נוסף על המקורות הטבעיים הועשרה התערובת בסידן, חלבונים וסיבים תזונתיים בתצורה טבעית אשר מעניקים ללחם המוכן על פי המתכון הבסיסי ערך קלורי, פחמימתי וגליקמי מופחת. ללחם טעם קל המזכיר מחמצת וגוון כהה תרומת סיבי התפוחים וסובין האורז ולא מתוספים סינטטיים. הלחם המתקבל מהמתכון הבסיסי שעל גב האריזה מזכיר מאוד במראה, במרקם ובטעם את הלחם 'השחור' (אחיד) של פעם רק שבגרסה ללא גלוטן שלנו מקור הטעם והגוון הוא סיבי התפוחים וסובין האורז (ולא תמציות וצבעים).

 

לחם סקיפי שוקולד מריר או נוטלה - ללא גלוטן (מתגמיש ללחם כהה עשיר)

המצרכים (1 כיכר בינונית)

  1. ½ קובייה או שקית שמרים לחים שמרית (25 גר')
  2. ½1 כוסות מים פושרים (350 מ"ל)
  3. 400 גר' תערובת ללחם קל מלא
  4. 2 כפות גדושות סקיפי שוקולד מריר או נוטלה (60 גר')
  5. ½ כפית מלח (3 גר')

ההכנה

  1. בקערת מערבל מצוייד בוו לישה מערבבים את השמרים עם כ- ⅓ כוס מכמות המים
  2. מוסיפים את הקמח ואת יתרת המים ומתחילים בלישה במהירות איטית
  3. מוסיפים תוך כדי את הממרח (סקיפי או נוטלה) ולבסוף את המלח. מעבדים בלישה ארוכה, 8-10 דקות, עד קבלת בצק גמיש ונעים
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, רצוי במקרר.
  5. עם לקקן או כף גדולה מחלצים את האויר שהצטבר במספר לחיצות ומעבירים למשטח מקומח קלות בקורנפלור או בתגמיש. מעצבים צורת כיכר אובלית ומניחים בתבנית מקומחת קל. מכסים שוב במגבת לחה ומשהים לתפיחה שניה עד שהכיכר תופחת בכ-30% מנפחה.
  6. תוך כדי שהבצק תופח, מחממים תנור לחום גבוה 240 מעלות
  7. עם תער מבצעים בזהירות רבה שלושה חתכים עמוקים באלכסון.
  8. מכניסים לתנור החם יחד עם קערית ובה כוס מים
  9. כעבור 10 דקות מוציאים את קערית המים, מנמיכים את חום התנור ל-190 מעלות וממשיכים באפיה 40 דקות נוספות עד שנקישה על הלחם מחזירה צליל חלול
  10. מוציאים ומעבירים לרשת להשלמת צינון (אין לפרוס את הלחם כשהוא חם)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת