88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אוזני המן במילית שוקולד נוגט אגוזי לוז ומטבעות שוקולד

אוזני המן במילית שוקולד נוגט אגוזי לוז ומטבעות שוק...

 

אוזני המן

במילית שוקולד נוגט אגוזי לוז ומטבעות שוקולד מריר

 

 

בצק נימוח,

מילית שוקולד מעולה,

 והרי לכם אוזני המן טעימות ומשמחות ילדים

והכי חשוב, הבצק לא נפתח!!!

 

מצרכים לבצק:

(27 אוזני המן לערך)

2+3/4 כוסות (חד פעמית לשתיה קרה) קמח ,

200 גר' חמאה רכה/קשה, (אפשר מרגרינה),

1/4 כוס מים מהברז

2 חלמונים (צהובים),

1שקית אבקת אפיה,

1 שקית סוכר וניל,

1 כפית גרידת לימון.

מילית:

ממרח שוקולד אגוזי לוז,

מטבעות שוקולד (תוספת שלי לא חייבים),

אופן הכנת הבצק:

בקערת המיקסר שמים חלמונים + סוכר + חמאה + אבקת אפיה + גרידת לימון +סוכר וניל + מים, ומערבבים.

במקצף ה-K'

מוסיפים קמח, מערבבים לאט עד שהבצק מוכן, אם דביק מעט לקמח את הידיים וללוש (לא  להוסיף קמח זה מיבש את הבצק ).

אם לא מכינים מיד, להעביר בינתיים לצלחת ולכסות בניילון נצמד.

על משטח עבודה להניח נייר אפיה,

 לחלק את הבצק לשניים,

לעבוד עם כל חלק בנפרד,

 לקמח קלות משטח עבודה ומערוך,

 לרדד את הבצק לעובי 1/2 ס"מ,

לקרוץ עיגולים עם רינג או כוס בקוטר 8 ס"מ,

להניח כ- 3/4 כפית ממרח אגוזי לוז במרכז כל עיגול בצק,

 להניח מעל מטבע שוקולד לאפיה חלב/מריר לפי טעמכם, (העדפתי מריר),

לסגור למשולש,

להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה,,

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה, כ-20 דקות (+ - ),

 לא לגעת עד שמתקררים ומתיצבים, הם נוטים להישבר בעודם חמים, ,

באותו יום השוקולד נוזל עם כל ביס, 

למחרת הוא מתקשה.

להתענג מהטעם...

*הערות:   אפשר לגוון ולמלא בפרג, תמרים או אגוזים.

 

 

המתכון במקור "אגוזי המן מסורתיים", של סיגל ברמר, בשינויים קלים שלי

 

קישור: לאוזני המן שלא נפתחות

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3056201

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת