00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

עוגת סולת -שקדים -תמרים

    

 

עוגת הסולת של סבתא שלי ,  מזכירה לי יותר מכל את חג הפורים בילדותי.

ספרה - עוגת סולת מהמטבח הטריפוליטאי . נוהגים להכין אותה בפורים ,אך גם בשמחות , באירועים  ובחגים אחרים.

 

הפעם שילבתי בעוגה גם שקדים טחונים במקום חלק מהסולת . (שידרג את טעמה של העוגה ).

בעוגה משולבים גם תמרים או צימוקים.

 

המצרכים-

4 כוסות סולת ( כ-600 ג"ר)

3/4 כוס שקדים טחונים

1 וחצי שקיות אבקת אפייה

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

גרד מתפוז שלם

1 סוכר וניל

2 ביצים

1/2 כפית גרגרי מסטיקא ( תבלין מיוחד שנותן ארומה וקושר את התערובת, אני משיגה אותו בחנות לתבלינים " תבליני פרג")

למילוי-

12 תמרים (מג'הול) חתוכים

חופן אגוזי מלך

מעט קינמון וציפורן.

 

לסירופ-

כוס וחצי סוכר

2 כוסות מים

1/2 לימון סחוט

מעט מי ורדים

2 כפות דבש

 

אופן ההכנה-

להקציף את הביצים עם הסוכר.

להניח בקערה את הסולת והשקדים, להוסיף שמן,תפוז,וניל, מסטיקא, אבקת אפייה וגרד תפוז.

לערבב היטב ולשלב את הביצים. לערבב לתערובת אחידה ולהניח כ-רבע שעה בצד לספיגת טעמים.

  

לאחד את חומרי המילוי של התמרים . לשמן תבנית פיירקס מלבנית בגודל 35/23 ולהניח מחצית מתערובת הסולת, מעליה לפזר מילוי, ולכסות במחצית הנותרת.

     לחתוך את העוגה לריבועים  ולנעוץ חצי שקד מולבן למעלה.

להכניס לתנור מחומם על 170-180 ל35-40 דקות.

 

בינתיים לבשל את חומרי הסירופ חוץ מהדבש ומי הורדים על אש נמוכה כ-20 דקות עד לקבלת מרקם דבשי. להוסיף את הדבש ומי הורדים.

כאשר העוגה מתקררת מעט ,לעבור על החתכים שוב , ולשפוך את הסירופ החם  בכף מעל העוגה.

העוגה טעימה לאחר יום כאשר היא סופגת את כל הטעמים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת