00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתנות קטנות

גלידת תותים/שמנת ביתית

עונת התותים בעיצומה .

נשארו לכם תותים במקרר - אפשר להכין מהם מיגוון של מנות אחרונות נהדרות, וגם לשלב קונפיטורה שלהם בעוגות ובעוגיות.

אני מכינה מלאי של ריבות תות בעונה זו ,ותמיד יש לי כמה צינצנות במקרר.

תות שדה - מהווה מקור טוב לוויטמין C, לוויטמין A ולוויטמינים מקבוצת B. הוא עשיר באשלגן, ברזל וסידן ודל בקלוריות: 26 קלוריות ל-100 גרם תות-שדה.

הפעם שילבתי תותים עם קצפת ועוד כמה מרכיבים כמיקפא/גלידה .

הגלידה שהכנתי לא מתוקה מידי, בדיוק לטעמי .

מי שאוהב מתוק יותר יכול להוסיף עוד כף או יותר של חלב מרוכז.

המצרכים-

10 תותים גדולים

2 כפות אבקת סוכר

4 כפות חלב מרוכז ממותק ( מקופסה)

1 מיכל שמנת מתוקה

1 סוכר וניל או 1/2 מקל וניל

2 חלבונים

אופן ההכנה -

לשטוף היטב את התותים ולטחון עם כף אבקת סוכר במעבד מזון למחית חלקה .

בקערה נוספת להניח את החלב המרוכז.

להקציף את החלבונים עם כף אבקת סוכר לקצף יציב.

לשלב את הקצף עם החלב המרוכז ולערבב בתנועות קיפול. להקציף את השמנת המתוקה עם הוניל ולשלב לתערובת הקצף/חלב.

לשלב את רוטב התותים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.

למלות תבנית שקעים מסיליקון או תבנית סיליקון של עוגה בינונית. (משתחרר בקלות מתבניות הסיליקון).

להכניס למקפיא לקירור של 24 שעות . להתענג מכל ביס עם טעם הקצפת והתותים.

בתאבון!

לערך התזונתי של המנה הכנסו לספר המתכונים שלי

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6741

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דפי62 אלא אם צויין אחרת