88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פנקייק פינוק של בוקר

04/03/2015
פנקייק פינוק של בוקר

פנקייק

פינוק של בוקר

 

 

 

נכדי מתחלקים לשתי קבוצות,

 כאלה שאוהבים לחם מטוגן,

וכאלה שאוהבים פנקייק,

תוכלי להכין לי בבקשה...

כך זה מתחיל,

 וזה מסתיים ב...

ערימת פנקייקים, כמו בבוקר שבת האחרון,

 

אני נוהגת להכניס את כל החומרים הנוזליים למג'ימיקס, ולהקציף יחד, ורק אחר כך את החומרים היבשים

מה שמבטיח בלילה חלקה ללא גושים.

מצרכים:

1 גביע לבן(שמתי גביע שמנת),

1/2 כוס חלב,

2 כפות סוכר,

2 ביצים שלמות,

1 כף קליפת לימון מגוררת,

1 כף תמצית וניל,

קורט מלח.

3 כפות שמן קנולה.

מערבבים יחד את כל החומרים בקערת המג'ימיקס+ להב מתכת,

או במיקסר + המקצף

מוסיפים :

1 כוס קמח

1 כפית גדושה אבקת אפיה.

ממשיכים להקציף עד שמתקבלת עיסה סמיכה מעט,  חלקה וללא גושים.

מחממים מחבת + מעט שמן קנולה, על להבה נמוכה

יוצקים 1/2 מצקת  מהבלילה במרכז, (לא מטים לצדדים! ) כך מתקבל פאנקייק שמנמנצ'יק ועגול.

 

כאשר יש בועות על פני הפאנקייק, הופכים לצד שני ומטגנים עד שמזהיב,

עורמים על צלחת שטוחה מרופדת בנייר סופג.

מגישים  חם, עם סירופ מייפל, סירופ שוקולד, שמנת חמוצה, קוביות חמאה, וכל אחד מוסיף מה שמתחשק לו.

 

 

 

 

 

המתכון (בשינויים קלים שלי), לקוח מסיפרה של נירה שויאר: "עוגות לכל עת" עמ' 157

שווים כל ביסwink

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת