88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגה עוגה

עוגה עוגה

 

מי זוכר מה זה?

ומי יודע היום איך אופים בזה?

ומה היה קודם, השיר או הסיר

עוגה עוגה עוגה,

במעגל נחוגה...

האמת היא שאני קיבלתי את ה"סיר פלא" הזה, ירושה מחמותי,

 לאחר שנים ששכב במרומי הארון, כאבן שאין לה הופכין, העברתי אותו לבני, 

ואחרי שקיבלו סיר פלא חדש, מצוחצח ומבהיק, (בן חמישים לערך), מסבתא ז"ל של כלתי,

החזירו לי את הירושה שלי, ושוב שכב סיר הפלא בארון,

עד שפשוט עלה מנבכי הזיכרון , בעקבות כתבה באינטרנט,  הישר אל תנור האפיה.

הלכתי על בטוח, הכנתי עוגת תפוזים שנכדי מאוד אוהבים, הפרשתי לי כמה חתיכות,

כי "אם אין אני לי מי לי", והשאר יצא לדרך

 

 

 

חצי מהעיסה יצקתי לסיר פלא,

 בחצי השני הוספתי כף שוקולית (האבקה המתוקה להכנת שוקו)

ויצקתי מעל השיכבה הלבנה,

יצאה עוגת תפוז רכה, לחה, ומשוישת עם ניחוח תפוז 

 

מצרכים:

200 גר' חמאה,

1 + 3/4 כוס סוכר (350 גר'),

5 ביצים,

1 כף אבקת אפיה, (10 גר'),

1 כפית תמצית וניל,

 קורט מלח,

3 כוסות  + 3 כפות קמח (450 גר'),

קליפה מגוררת מתפוז אחד שלם,

1 כוס (200 מל') מיץ תפוזים טרי,

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות

בקערת המיקסר מערבבים בוו גיטרה, סוכר + חמאה,

מוסיפים ביצים, בזו אחר זו,

מוסיפים יתרת החומרים, ומערבבים  לאט למרקם חלק,

משמנים תבנית ומפזרים בה מעט קמח, מנערים באופן שכל הדפנות, התחתית והארובה, יהיו מאובקים בקמח. 

יוצקים את הבלילה לסיר.,

*אם רוצים לשיש את העוגה, יוצקים חצי מהבצק לתבנית,

 ואת החצי השני מערבבים עם כף  אבקת שוקולית  ויוצקים מעל השיכבה הלבנה , מישרים עם כף.

מכניסים ללא המיכסה,  לאמצע התנור  ואופים עד שהעוגה מוכנה, אצלי זה ארך כשעה ועשר דקות לערך.

לבדוק עם קיסם, אם אפוי בפנים. 

 

***

 

 אפשר לאפות בכל תבנית  אחרת שמתאימה לכמויות.

ואם תרצו דוקא לאפות מעל הכיריים, על להבה בינונית,  

 עליכם להצטייד בטבעת מיוחדת, ששמים מתחת לארובה (החור של הסיר), על הכיריים, והיא מוליכה את החום אל כל העוגה.

הנה כזה תוצאת תמונה עבור סיר פלא ומתאם

**אם אופים על הכיריים, חייבים להשתמש במכסה! ,

ועל להבה בינונית, אופים כ- 40 דקות לערך

 במקרה כזה עליכם להצטייד בטבעת מיוחדת, ששמים מתחת לארובה (החור של הסיר פלא), על הכיריים, והיא מוליכה את החום אל כל העוגה.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת