55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

תבשיל עדשים ואטריות - אוש רשתה

תבשיל עדשים ואטריות - אוש רשתה

בס"ד

 

גירסה שלי לתבשיל פרסי נפלא, תבשיל של עדשים חומות/ירוקות המתבשלות עם אטריות שסופגות את כל הרוטב, פשוט מעדן, להפתעתי הילדים אהבו מאוד ועשיתי אותו כבר מספר פעמים.

לאחרונה הגשתי אותו לאימי (שממנה נלקח המתכון) שטענה שיצא נפלא כמו של סבתי עליה השלום.

במקור הפרסים מוסיפים לתבשיל ירק(פטרוזיליה,כוסברה,שמיר וכו'), אצלי פשוט הילדים לא אוהבים.

את התבשיל נוהגים להכין בדרך כלל כשתינוק מוציא את השן הראשונה שלו.

מקווה שתהנו

המצרכים:

2 כוסות עדשים חומות/ירוקות (מנוקות ומושרות שעתיים)

1 בצל גדול קצוץ

מלח,פלפל שחור

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

1 חב' אטריות רחבות

 

אופן ההכנה:

- בסיר גדול לחמם שמן ולטגן את הבצל עד להשחמה קלה.

- להוסיף את העדשים והתבלינים ולערבב.

- להוסיף 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.

- לבשל על אש נמוכה 15-20 דקות עד שהעדשים רכות.

- להוסיף את האטריות ולערבב, להוסיף מים עד שמכסה את האטריות במעט.

- להביא לרתיחה ולבשל עד שהאטריות רכות ורוב הנוזלים הצטמצמו.

- לכבות את הגז ולהניח בצד, האטריות סופגות את יתר הנוזלים.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת