אזני המן מקמח מלא בקלי קלות

בצק מצוין, דק ועדין. מילוי עשיר אך לא מתוק מדי . הפרופורציה בין המילוי לבצק גם
היא מצוינת. והכי חשוב האוזנים לא נפתחות ,בקיצור - אהבתי מאד.
מילוי
200ג"ר פרג טחון
200ג"ר אגוזים קצוצים
1כוס מים
2 כוסות סוכר חום
2 כפות גדושות ממרח תמרים
4 כפות קוואקר
1 כפית גרידת לימון
1 מיץ מלימון
30 ג"ר חמאה
אופן ההכנה
להרתיח את הסוכר והלימון להוסיף את יתר החומרים חוץ מהחמאה
לערבב עד שכל החומרים מתאחדים
להוריד מהאש ולהוסיף 30 ג"ר חמאה ולערבב. לקרר לחלוטין
המלית הזו מספיקה ל8 כוסות קמח.
בצק ספידי
2 כוסות קמח מלא
חצי כפית אבקת אפייה
חצי שקית סוכר וניל
קורט מלח
חצי כוס שמן
כוס אחת מים רותחים.
אופן ההכנה
לקרר את הבצק לחלק לשתיים
לקרוץ עם כוס זכוכית עיגולים ,
לשים כפית שטוחה מילוי
לחבר את האוזניים
לחמם מראש ל180 מעלות לאפות כ20 דקות.
לאחר האפייה לזרות אבקת סוכר.
עוד אופציה
החומרים:4 כוסות קמח מלא(אפשר לבן),
3/4 כוס שמן,1 א.אפיה,כוס מים רותחים..
ללוש את כל החומרים לבצק אחיד ונעים לחלק את הבצק לשניים..
לרדד לעלה דק,קורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה. מניחים כמות נדיבה ממרח איזה שאוהבים
במרכז כל עיגול ומעט אגוזים קצוצים סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים..
מניחים על נייר אפיה ואופים בחום של 170 מעלות עד להזהבה..
לפזר אבקת סוכר מעל כשהן מוכנים
את החצי השני של הבצק שהיה בהמתנה עד שהחצי של האוזני המן יהיו מוכנים חילקתי לשניים והכנתי שתי רולדות של מגולגלות..ממליצה למגולגלות לסמן אותם עם סכין חדה לפני האפיה..בהצלחה
תפוז משתעשע איתי עושה עיצובים לגופן כרצונו
בברכת חג פורים שמח לכוללללם.
-
אילנית12 הגיב ל- פרגיות בבצק עלים
-
זו הגדרה מקצועית הגיב ל- פחזניות - אקלר- שתמיד מצליח
-
rmizrahe הגיב ל- פסטליקוס בורקס בולגרי פרווה
-
אביבה הגיב ל- פסטליקוס בורקס בולגרי פרווה
-
אילנית12 הגיב ל- מליבי פרווה עם קרם קוקוס
-
טעים הגיב ל- קציצות תפוחי אדמה ושאריות עוף
-
אילנית12 הגיב ל- פרגיות בבצק עלים
-
זו הגדרה מקצועית הגיב ל- פחזניות - אקלר- שתמיד מצליח
-
rmizrahe הגיב ל- פסטליקוס בורקס בולגרי פרווה
-
אביבה הגיב ל- פסטליקוס בורקס בולגרי פרווה
-
אילנית12 הגיב ל- מליבי פרווה עם קרם קוקוס
-
טעים הגיב ל- קציצות תפוחי אדמה ושאריות עוף
הוספת תגובה
15 תגובות